Згідно з наказом №63 від 02.03.2017 року відділу освіти Великоберезнянської РДА та відповідно до Положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура») як ефективного засобу патріотичного виховання учнівської молоді в закладі розпочалась клопітка робота щодо участі в грі.

Учні 9-10 класів під керівництвом Мастяк Т.Ю. шостого травня на базі Малоберезнянської ЗОШ І-ІІІ ступенгів гідно представили рій "Хортинська зоря" і в "запеклій боротьбі" вибороли призове ІІІ місце та стали переможцями на етапах "Силові змагання " , " Відун".

Переможці гри були нагороджені дипломами відділу освіти Великоберезнянської РДА, кубками, медалями та подарунковими сертифікатами. Окрім того, компетентне журі нагородило учасників грамотами за перемогу на етапах змагань у всіх номінаціях.

Метою цієї гри є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості.

Оцінювала конкурс головна суддівська колегія, до складу якої увійшли начальник відділу освіти Великоберезнянської РДА Ладані В.О., головні спеціалісти відділу освіти, працівники методичного кабінету, директор та педагоги Великоберезнянського ЦПР, голова РМО вчителів предмету «Захист Вітчизни» та вчителі фізичної культури. Почесним членом журі став голова Спілки учасників АТО Великоберезнянського району Пугінський В.В.

Джури демонстрували муштровий впоряд, показували вміння володіти зброєю, долали смугу перешкод, змагались в перетягуванні линви, відповідали на тестові питання зі знання історії України, козацтва та Збройних Сил України, а також дивували своїми талантами. Мистецький конкурс-ватра «Слава героям!» продемонстрував готовність у будь-яку мить стати на захист свободи та незалежності України, істинний патріотизм усіх учасників гри.

Юнацтво змагалося в таких номінаціях:

-змагання-конкурс строю та пісні «Впоряд»

-творчо-мистецький звіт «Ватра»

-фотозвіт «Добре діло»

-інтелектувально-мистецький комплекс «Козацькі забави» (інтелектуальна гра-вікторина «Відун»)

-туристсько-спортивна смуга перешкод з елементами орієнтування «Козацький шлях»

-військово-прикладний комплекс «Козацькі звитяги»

-тактична гра на місцевості з елементами орієнтування «Теренова гра»

-медично-рятувальний комплекс «Козацька безпека»

-конкурс «Встановлення намету»

-конкурс «Розпалювання багаття»

-спортивно-силові змагання

-козацька забава «Перетягування линви»

Сокіл» («Джура») – дитячо-юнацька гра, що на різних етапах передбачає інтелектуальні та спортивні випробування, під час яких школярі вивчають історію становлення української державності, героїку визвольних рухів, українського козацтва. Джурами у козацькі часи називали юнаків, які готували себе до захисту рідної землі та українського народу. Стати джурою міг не кожен, а лише той, хто годився до козацької служби і пройшов фізичні та моральні випробування.

Кiлькiсть переглядiв: 419