Серпантин зимових сюрпризів

2019-01-11

/Files/images/712.jpg

Серпантин зимових сюрпризів для школярів

Кожен з дорослих залюбки згадає те чудове відчуття, коли, прокинувшись вранці, раптом побачиш диво: все навкруги стало білим, шибки розмалював мороз. Дітвора з нетерпінням чекає зиму, казковий час, коли доступні найрізноманітніші ігри та веселі розваги. Тому й тепер вчителі намагаються таке чудове задоволення від зими, від снігу й морозу подарувати своїм вихованцям.

Зима – час активних і рухливих забав для дітей будь-якого віку. Звісно, найпростіше залишитися вдома і не показувати носа на мороз, але на засніженій вулиці можна влаштувати справжнє свято для наших дітей. Теплий одяг і гарний настрій – ось усі складові якісного зимового відпочинку!

Окрім традиційних зимових розваг: катання на санчатах та ковзанах, ліплення снігової баби та гри в сніжки класні керівники нашого закладу запропонували дітям поповнити власну скарбничку розваг новими цікавими заходами.

Таким своєрідним серпантином сюрпризів стала чергова поїздка школярів в місто Ужгород. Екскурсія зимовим містом, знайомство з новорічними красунями – ялинками стало першим сюрпризом для дітей. А згодом їх очікувала ще одна несподіванка – екскурсія до Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва. Цікаві заходи, організовані працівниками бібліотеки, запам’ятаються нашим школярам. Це і бібліопригода « Новий рік у різних країнах світу», бенефіс книг – новинок українських і зарубіжних письменників, бібліомікс «Дитячі періодичні видання», бібліо-глобус «7 природних чудес Закарпаття».

Продовженням зимової подорожі головним містом Закарпаття стало відвідування кінотеатру «Доміон» та перегляд художнього фільму – мюзиклу «Мері Поппінс повертається» компанії Disney – чудової екранізації твору англійської письменниці Памели Треверс.

А учні восьмого класу змогли показати свої вміння на ковзанці «IceLand»: активно пересуватися, відчуваючи радість від катання. Зимовий відпочинок в Ужгороді на ковзанах на території ковзанки «Ice Land» - це чудовий настрій та задоволення від катання під відкритим небом.

Також восьмикласники разом зі своїм класним керівником побували на Міжнародному гастрономічному і колядницькому фестивалі «Василля», який цього дня стартував в Ужгороді на площі Народній і триватиме до 14-го січня.

Ще одним цікавим «знайомством» для восьмикласників стало спостереження за красенем – лебедем на річці Уж. Спочатку всі діти дивувалися, що надворі морози й сніги, а він розгулює на льоду. Хотіли разом надати птахові допомогу. Але згодом з розповідей місцевих мешканців виявилося, що у нього є тепла домівка, а на річку він прилетів лише «на прогулянку».

Пдсумковим «витком» серпантину для школярів було смакування теплого чаю, піци й обмін захоплюючими враженнями від екскурсії.

А ось школярі – шестикласники вирішили під час екскурсії ознайомитися з архітектурними пам’ятками краю і побували в Ужгородському замку — могутній фортеці над річкою Уж, що є скарбницею історії рідного краю. Звичайно, Закарпаття багате на архітектуру, історію, культуру. Усе це неможливо описати словами. Треба побачити на власні очі ту красу, що створювалася століттями. Нехай деякі споруди побудовані дуже давно, але вони й зараз не залишають людей байдужими. Особливого дива їм додає зимовий колорит.

Приємно спостерігати радість на обличчях дітлахів, чути їх дзвінкий щасливий сміх. Безтурботне дитинство – найкраща пора! Канікули тривають, нові сюрпризи ще попереду!

/Files/images/kankuli/511.jpg/Files/images/kankuli/512.jpg
/Files/images/kankuli/513.jpg/Files/images/kankuli/713.jpg
/Files/images/kankuli/711.jpg/Files/images/kankuli/716.jpg
/Files/images/kankuli/717.jpg/Files/images/kankuli/714.jpg
/Files/images/kankuli/719.jpg/Files/images/kankuli/718.jpg
/Files/images/kankuli/516.jpg/Files/images/kankuli/515.jpg
/Files/images/kankuli/Photo2764.jpg/Files/images/kankuli/Photo2767.jpg
/Files/images/kankuli/Photo2817.jpg/Files/images/kankuli/Photo2830.jpg
/Files/images/kankuli/Photo2825.jpg/Files/images/kankuli/Photo2816.jpg
/Files/images/kankuli/Photo2819.jpg/Files/images/kankuli/Photo2818.jpg
/Files/images/kankuli/611.jpg/Files/images/kankuli/615.jpg
/Files/images/kankuli/613.jpg/Files/images/kankuli/614.jpg
/Files/images/kankuli/616.jpg/Files/images/kankuli/612.jpg
/Files/images/kankuli/Photo2769.jpg/Files/images/kankuli/Photo2770.jpg
/Files/images/kankuli/Photo2801.jpg/Files/images/kankuli/Photo2809.jpg
/Files/images/kankuli/Photo2795.jpg/Files/images/kankuli/Photo2800.jpg
/Files/images/kankuli/Photo2832.jpg/Files/images/kankuli/715.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 1686