• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Партнерство й креативні підходи до навчання

Партнерство й креативні підходи до навчання

2019-04-18

/Files/images/polsha/DSC08700 (2).JPG

Усе розпочалося із цікавих розповідей нашої землячки про креативну спортивну школу, таку не схожу на наші навчальні заклади. Мова йшла про незнайомий для наших ліцеїстів навчальний заклад у сусідній Польщі. І ось цього весняного дня до нас у гості завітали представники Niepubliczna Szkoła Mistrzostwa Sportowego w Zarzeczu (спортивної школи ) тренери-інструктори Камілла та Павел у супроводі головного спеціаліста відділу освіти Вайди Романа.

/Files/images/polsha/DSC08692 (2).JPG/Files/images/polsha/DSC08695.JPG
/Files/images/polsha/DSC08698 (2).JPG/Files/images/polsha/DSC08701 (2).JPG

Відомо, що співпраця між різними школами забезпечує створення для дітей позитивного природного середовища, в якому розвиваються вміння, творчі здібності, нахили дитини. Сьогодні в суспільстві багато говорять і пишуть про сім’ю та школу, визнаючи їх як найголовніші джерела розвитку дитини. Дитина для сім’ї – неоціненний скарб, для школи – основа діяльності. Але головними залишаються інтереси й захоплення дитини.

«Всі ми вийшли із дитинства», - цей знаменитий вислів Сент-Екзюпері говорить про те, що сьогодні нам потрібно дати можливість дітям не тільки засвоїти основні норми моралі, опанувати навички спільної праці, але й сформувати життєві плани, естетичні смаки й вподобання. Саме така можливість співпраці, обміну досвідом та прокладання містка дружби між школами була надана ліцеїстам цього дня.

Польські друзі презентували цікаву інформацію про свій заклад, запрошували й наших школярів на навчання до Польщі. Безперечно, найзахопливішим етапом зустрічі стали практичні заняття по стрільбі з лука, адже польські школярі в цьому закладі вивчають цей предмет як головний. Свої вміння змогли продемонструвати не тільки учні нашої школи, але й вчителі. Веселий сміх, жарти лунали в спортзалі. Перешкодою не стало й мовне питання, адже зрозуміти польську мову не так і важко. «Школа, до якої хочеться повертатись», - так відгукувалися польські друзі про нашу школу, сподіваючись знову зустрітися.

Кiлькiсть переглядiв: 1543