Декада "Чарівна осінь"

2020-10-23

/Files/images/3e6e222c87e06d6c327292b78f656ec0.png

Чарівниця - осінь у нашім ріднім краї –

це мов справжнє диво в чудовім розмаї

Осінь, як витончена принцеса, їде в золотій кареті з гарбуза, запряженій парою баклажанових коней, у свій заміський замок на святковий осінній бал, не забуваючи водночас, що стрілки її годинника поспішають, посуваються непомітно від вересня до листопада, відкриваючи шляхи зимі…

Щедра осінь знову поділилася з нами дарунками, пахучими квітами, овочами та фруктами. Усіх звеселяє палітра осені. Це і оранжеві чорнобривці, і синє море» айстр, і червона калина, і яскраво-жовті соняхи, і різнокольорові троянди. Природа, напевно, навмисне дарує нам наостанок таке буйство фарб, щоб скрасити сірість дощових буднів...

Ось і в нашому ліцеї у ці осінні дні пройшла декада «Чарівна осінь». Метою заходів, об’єднаних спільною темою, стало прагнення вчити учнів бачити розмаїття осінньої природи і розкривати її красу за допомогою поетичного слова і власної творчості, виховувати любов до природи рідного краю і почуття колективізму.

У рамках декади відбулася і виставка дитячих виробів та квіткових композицій «Дари осені», і фоточелендж «Зупинись, мить, ти прекрасна!». Усі колективи молодших класів мали можливість розкрити свою творчість, проявити фантазію, використавши природні матеріали, даровані матінкою – Землею. Кожна поробка – це витвір мистецтва. Неначе господарка – осінь завітала у гості з казковими героями: зачаровували і незвичайні будиночки із гарбузів, сімейка їжачків із картоплі, гусениця з яблук, лісові галявинки зі щедрими дарами. Та навіть уся овочева сімейка завітала до нас у гості. А композиції «Мешканці нашого городу» та «Фруктовий рай», які були створені з овочів та фруктів, символізували родючість та багатство нашої землі. У кожну роботу дитина вклала частинку своєї душі, вміння, власне бачення прекрасного, тому всі вироби заслуговують уваги.

Педагоги підвели підсумки проведення виставки, подякували учням і батькам за активну участь у заході.

Фоточелендж «Зупинись, мить, ти прекрасна!», який підготували вихованці, знову відобразив красу рідного краю, чудові краєвиди рідного села. Хоча фотороботи і відрізнялись між собою, але об’єднувало їх одне – бажання показати красу рідної природи, проявити власну ініціативу, творче мислення, індивідуальність.

Посилання на відеоогляд перебігу декади:

Чарівна осінь

Чарівна осінь

Кiлькiсть переглядiв: 1555