Тематична година з елементами народознавства

" На рушнику хай доля квітне"

/Files/images/рушник6.jpgОсновою виховання громадянськості є залучення молоді до вивчення історії народних традицій та ознайомлення із видами прикладного мистецтва нашого краю.

Усвідомлення школярів того, що великі справи починаються з маленьких вчинків, приводять не лише до конкретних дій, але й до набуття ними позитивного досвіду громадянської співучасті.

Вивчення народних традицій допоможе прищепити молоді пріоритети загальнолюдських цінностей в духовному розвитку особистості на національному підґрунті, свідомо обирати свої соціальні переконання.

Розвиток творчих та дослідницьких здібностей дітей, формування навичок критичного мислення, виховання значущих загальнолюдських цінностей, осмислення своїх можливостей та усвідомлення власної значущості під час роботи в команді - це основні грані педагогічної майстерності керівника музею "Берегиня" та класного керівника 6 класу Баран Ольги Іванівни.

Стилістика місця проведення виховного заходу підкреслює художню творчість нашого народу, його культуру і шану, вчить зрозуміти цінність, яка визнана далеко за межами нашої країни.

Головний символ- вишитий рушник, оспіваний в піснях та ославлений у народних звичаях та обрядах . Шестикласники через театралізовану постановку , інформаційні сторінки , пісні й танці передали всім присутнім подих давнини та зв'язок з минулим.

Кiлькiсть переглядiв: 294