Батьківські збори : організаційний інтенсив «Освітні орієнтири»

2019-10-25

/Files/images/изображение_viber_2019-11-03_14-30-16.jpg

Уже традиційно у нашому закладі у жовтні проводяться батьківські збори. Це своєрідна настановча батьківська конференція, до участі в якій запрошують усю школу: педагогів, батьків початкових та старших класів. Цього жовтневого дня батьківські збори розпочалися незвично: майже вся учнівська родина привітала своїх найрідніших батьків, бабусь чудовим веселим флеш – мобом.

А вже потім директор ліцею Олександра Яцуга запросила всіх до залу. Ці батьківські збори були сплановані у дусі інновацій – відкритий діалог учасників освітнього процесу. Інтерактивні батьківські збори насамперед ґрунтуються на принципі партнерства та діалогу. Сенс полягає в тому, щоб не нав’язувати учасникам погляди вчителів, а спонукати шукати власний вихід із ситуації, знайомитись та вчитись взаємодіяти колективом./Files/images/изображение_viber_2019-11-03_14-30-22.jpg

Спочатку всі зустрілися у вестибюлі, де директор привітала батьків і презентувала освітні послуги та плани на навчальний рік. Потім батьки довідалися про роботу їдальні, рейси шкільного автобуса, організацію роботи гуртків у закладі, заняття у спортивній залі з вчителем фізкультури, керівниками гуртків і секцій. Олександра Василівна наголосила, що завдання школи – показати, що в ній безпечно, тут навчають та розвивають здібності дитини. Директор акцентувала увагу на інформації для батьків в контексті зростання особистості школяра, адже саме задля цього діти і приходять до школи.

Згодом було проведено анкетування батьків щодо їх пропозицій, нових ідей для адміністрації та педагогічного колективу закладу. Також для батьків адміністрація підготувала пам’ятки щодо виховання дитини.

/Files/images/изображение_viber_2019-11-03_14-30-19.jpgОлександра Василівна відмітила, що головна мета роботи ліцею – спілкування батьків із закладом освіти в контексті шкільного життя їхньої дитини. Сьогодні інші діти, інше суспільство. Ми маємо чути і довіряти одне одному. Навчитися визнавати помилки, періодично проводити з батьками анкетування, щоб вимірювати температуру настроїв, вподобань чи розчарувань учасників освітнього процесу.

Педагогічному колективу треба далі працювати так, щоб батьківські збори не відлякували батьків, а мотивували на партнерських засадах з освітянами виховувати дітей, щоб запрацювали ці нові пропозиції, щоб з’явилися нові ініціативи. Директор запропонувала запровадити індивідуальні зустрічі з батьками і цікаві форми взаємодії з ними, не боятися іти на відкриті дискусії, проводити тренінги, де вони могли б знайти відповіді на різні питання.

Кiлькiсть переглядiв: 1294