Скоро, скоро в рідний край завітає Миколай…

2018-12-18

/Files/images/DSC07927.JPG

Кожного року українці святкують два свята Миколая. Перше — 22 травня, а друге 19 грудня.

Свято Миколая «зимнього» - одне з найулюбленіших народних свят, до якого готувалися з особливою ретельністю та відзначали з розмахом, майже як Різдво. В Україні його відзначають дев’ятнадцятого грудня. У цей день вшановують Миколая Чудотворця, який за легендою був доброю людиною та допомагав бідним і знедоленим.

Легенда про Святого Миколая виникла ще в сиву давнину. Вона оповідає, що будучи ще маленьким хлопчиком Миколайчик славився доброю та спокійною вдачею. Чи не щодня він звертався до Бога й молив про мир і спокій на землі, просив благословення та прощення для людей. А коли Миколай подорослішав і батьків у нього не стало, то продав свій маєток, роздав гроші нужденним й став священиком, «батьком» сиріт і бідних. Тому його й почали називати святим.

Напевно, не знайдеться жодної дитини, яка б не знала й не любила щедрого дідуся Миколая. Це він у ніч на 19 грудня обходить кожну домівку й під подушками залишає свої дари. Слухняним діткам – ласощі, а неслухняним – тоненьку різочку.Існує традиція напередодні писати листа Миколаєві, в якому розповідати про ті подарунки, які б хотілося отримати.

У переддень 19 грудня Миколай завітав і у нашу школу, приніс багато вітань, дарунків та дитячі щедрівки. Таке радісне свято - сюрприз «Скоро, скоро в рідний край завітає Миколай…» подарували для вчителів і всієї шкільної родини п’ятикласники разом з класним керівником Тетяною Ігорівною. Щирі побажання для учнів, вітальні колядки для вчителів звучали цього зимового дня. Наймолодші школярі хоч і хвилювалися, але зуміли захопливо презентувати свої пісенні таланти й уміння. Інсценізація фрагменту твору: робота у будинку святого Миколая у виконанні Олексія Ковача й ангеликів – Максима та Мар’яна – дала можливість всім уявити дивний і загадковий світ, який запам’ятався кожному ще з дитинства. А ось відеопривіт від «бісеняти» (у майстерному виконанні Василя Цапа), яке намагалося зіпсувати свято й довести, що дітки неслухняні й подарунків не заслуговують, для багатьох став повчальним, бо ще раз нагадав, що жити всім слід у злагоді й доброті.

Головним меседжем свята стало: добрий дідусь Миколай – це образ віри у Всевишнього, високих моральних цінностей, людяності. Саме ці якості завжди будуть керувати світом. І щоб там не було, та хоча б раз на рік, у цей день, ми повинні висловити своє добре ставлення один до одного, до своїх дітей. Особливу увагу варто приділити діткам, які обділені батьківською увагою. Цього дня ніхто не повинен почуватися самотнім. Дарувати любов один одному – ось, що заповів нам Господь. А Святий Миколай, своїми благими справами, навчив нас це правильно висловлювати. Тож, не забуваймо про те, що ми людяні! Не забуваймо хорошої науки!

/Files/images/DSC07906.JPG/Files/images/DSC07910.JPG
/Files/images/DSC07918.JPG/Files/images/DSC07914.JPG
/Files/images/DSC07922.JPG/Files/images/DSC07929.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 1651