Свято Фейс - Букварика

2019-04-18

/Files/images/bukvarik/DSC08682.JPG

Свято Фейс-Букварика

Промайнув швидко, немов перегорнуті листки календаря, навчальний рік НУШ у нашому ліцеї. Для малят це – вісім місяців перших радостей і невдач, щасливого сміху і щирих сліз, перших перемог та нових захоплюючих знайомств. Всі наші дітки підросли не лише духовно, але і фізично, багато чого нового навчилися. Своїми знаннями діти завдячують першій вчительці Оксані Василівні Ковач, яка провела їх цією першою стежиною знань і розваг.

Кажуть, великий шлях починається з маленького кроку. Такий дуже важливий крок у житті першокласників нашої школи – освоєння Букваря - зроблено. Відтепер вони вміють читати та писати, складати невеличкі розповіді та малювати свої враження. Тож попереду їх чекає захоплююча подорож Країною Знань!

Свято Букваря – одна з найзворушливіших подій у нашій школі. Це не тільки прощання з першим підручником, який першокласники вже встигли полюбити й вивчити. Це – демонстрація перших досягнень, сміливих кроків та творчих здобутків наймолодших школярів.

Не таємниця, що найбільше найрізноманітнішої, найновішої, найцікавішої і найпотрібнішої інформації дитина отримує саме в перший рік свого навчання у школі. Але цей перший рік навчання в Новій українській школі відрізнявся креативними підходами до навчання, організацією тематичних тижнів, під час яких дітки мандрували і околицями рідного села, і віртуально різними країнами. Школярі разом з вчителем вирощували рослини й спостерігали за природними явищами, проводили спортивні змагання та розучували танцювальні рухи, демонстрували модні наряди та вчилися співати улюблених пісень. Ну хіба ж це не школа – мрія? Звичайно, такі уроки запам’ятовуються. Тому діти так радісно й поспішали щодня до школи.

Саме тому, щоб попрощатися з Буквариком, до свята готувалися особливо старанно. На чолі з класоводом Оксаною Василівною влаштували для батьків та всіх присутніх подорож Фейс – Буквариком. Разом з гостями свята бабками Параскою та Палажкою пригадували веселі шкільні історії, декламували вірші та проводили конкурси з циганкою Азою. Ця екстравагантна гостя розважала присутніх жартами, гадала на картах – малюнках та «випробовувала» першачків на знання математики та мови. Згодом завітала на свято й Баба – Яга, але сучасна – весела й креативна. Вона запропонувала всім приєднатися до її друзів у мережі, висловила побажання школярам. Перед присутніми пройшло справжнє святкове дійство. Казкова атмосфера, жарти, веселі пісні не залишили байдужими нікого.

На святі побувало багато гостей. Це і дирекція школи, і учні інших класів, батьки, бабусі та дідусі, братики й сестрички. А маленькі першокласники презентували, чого вони навчилися протягом свого шкільного року.

«Букварик» щедро обдаровував подарунками – талісманами кожного учня. А «Математика», «Українська мова» та «Я пізнаю світ» для заохочення подарували діткам «Веселі оцінки», аби ті вже звикали до них у другому класі.

Свято Фейс - Букварика закінчилося, але шлях до знань тільки розпочався. І це свято – перша сходинка у шкільному житті, яку першокласники подолали разом із своєю першою учителькою , що стала їм і другою мамою, і другом, і мудрим наставником.

Маленькі артисти були настільки задоволені своїми виступами, що бажали продовження свята! І бажання здійснилося – всі першачки мали змогу випустити в небо кольорові веселкові повітряні кульки з найкращими побажаннями для рідних і друзів. В оченятах школяриків світились радість, захоплення та гордість. А в очах батьків виднілися сльози. Адже, здається, зовсім нещодавно їх дітлахи вперше ступили на поріг рідної школи, вперше відкрили Букварик, прочитали своє перше слово…А сьогодні вже й свято закінчилося, проте шлях до великих знань тільки розпочався! І ми впевнені, що цей шлях буде легким та радісним !

Уся наша шкільна родина пишається здобутками першокласників і бажає їм надалі розвивати свої таланти та здібності.

/Files/images/bukvarik/DSC08643.JPG/Files/images/bukvarik/DSC08646.JPG
/Files/images/bukvarik/DSC08632.JPG/Files/images/bukvarik/DSC08639.JPG
/Files/images/bukvarik/DSC08660.JPG/Files/images/bukvarik/DSC08648.JPG
/Files/images/bukvarik/DSC08667.JPG/Files/images/bukvarik/DSC08669.JPG
/Files/images/bukvarik/DSC08675.JPG/Files/images/bukvarik/DSC08683.JPG
/Files/images/bukvarik/DSC08689.jpg/Files/images/bukvarik/DSC08691.JPG
Кiлькiсть переглядiв: 1465