"Джура"-2019

2019-05-12

/Files/images/djura/viber image 2019-05-13 , 13.13.06.jpg

«Джура» виховує патріотів

Одним із головних напрямків виховної роботи у Костринському ліцеї є патріотичне виховання, мета якого - формування в учнів національно-патріотичних переконань, високих моральних якостей, виховання нового покоління України у дусі відданості Вітчизні та її народу. Саме тому проведення шкільного та підготовка до районного етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») триває цілий рік. У цій грі поєднується дуже багато предметів, які діти вивчають у школі: історія, географія, музичне мистецтво, фізкультура, допризовна підготовка юнаків (стрільба і стройова підготовка), медична підготовка та спортивний туризм (подолання смуги перешкод). Слід зазначити, що «Сокіл» ( «Джура») є одним з найкращих національних патріотичних виховних заходів ігрової форми, який проводиться системно у формі позакласної роботи. Дитячо-юнацька гра на різних етапах передбачає інтелектуальні та спортивні випробування, під час яких школярі вивчають історію становлення української державності, героїку визвольних рухів, українського козацтва.

Цього року рій нашого ліцею обрав для себе нову назву «Кречет» ( як назва найбільшого виду соколів, що є рідкісними птахами в Україні). На спільній раді вирішили, що вправними й веселими джурами можуть бути лише хлопці, а й козачки - берегині! А тому рій «прикрасили» талановиті й вмілі дівчатка.

Малоберезнянська загальноосвітня школа, яка цього року приймала районний етап змагань, більше схожа була на великий розважально -спортивний комплекс: на її території вдалося розмістити всі необхідні локації і перетворити шкільне подвір’я на козацьке поселення, куди рої приїхали позмагатись у спритності, точності, таланті та інтелекті. Ройові команди і вигуки, жарти та пісні лунали далеко за межі «табору», сповіщаючи про те, що саме тут зібралися найзавзятіші козаки й козачки.

Джури рою «Кречет» представляли свої вміння з військової підготовки під час стройового впоряду. У конкурсі «Добре діло» діти звітували про добрі справи: екологічні, патріотичні акції, волонтерську допомогу воїнам АТО, літнім людям. У тому, що джури – надійна зміна захисникам Вітчизни, судді переконалися під час конкурсу з вивчення матеріальної частини автоматичної зброї, конкурсу зі стрільби з пневматичної зброї та надання першої долікарської допомоги. Туристичні навики та вміння діти демонстрували на туристично-спортивній смузі перешкод за козацькою легендою, під час конкурсів «Топографія» та «Таборування». Видовищними й цікавими були змагання з перетягування линви, віджимання, підтягування, конкурси з надання першої медичної допомоги «Рятівник» і вікторина «Відун». Саме тому слова із «Маршу нової української армії» - «І ось ідем у бою життєвому міцні, тверді, незламні мов граніт, бо плач не дав свободи ще нікому, а хто борець, той здобуває світ» - стали своєрідним гаслом для дітей під час змагань.

Окрім обов’язкової конкурсної програми джури брали активну участь у майстер-класах. Щодня, як справжні шанувальники здорового способу життя, діти розпочинали з ранкової руханки.

Юні джури рою «Кречет» отримали справжнє задоволення від участі у грі: нові знайомства і симпатії, креативні ідеї й шалені емоції, спілкування з цікавими друзями та проживання у таких незвичних та нестандартних умовах.

Кожен з учасників рою зумів презентувати свої таланти й навички, вміння і можливості. Неперевершеним був Ковач Олексій – геніальне знання історії в інтелектуальній грі «Відун». Спритні й витривалі спортивні джури Анна Іванчик, Олексій Ковач та Юрій Олень, які зуміли показати чудові результати у конкурсах «Підтягування на перекладині» та «Віджимання». Надзвичайна точність і демонстрація своїх переваг Максимом Фабіровським та Діаною Дагулич у конкурсі «Метання гранати на точність». Чудова інсценізація української пісні учасниками рою стала демонстрацією талантів всіх джур. Етап вивчення матеріальної частини автоматичної зброї АК – 74 Анастасією Готра та Максимом Фабіровським хоч і не став переможним, але ще раз показав чудові вміння школярів. Знання життєвих ситуацій та медичних термінів Валентина Грунянського, його толерантність і дружелюбність заслуговують на особливу нагороду. Слід також відмітити спритність і силу дівчат – берегинь Діани Дагулич та Вікторії Ганич під час конкурсу «Перетягування линви». Так, звичайно, вміло «відстоювали позиції» всі джури, але яка ж завзятість і прагнення до перемоги була у цих дівчат! Тут вже не встояли ніякі козаки інших команд. Рій вийшов у лідери. І лише у фінальному поєдинку сил трошки не вистачило. Проте рій «Кречет» - «Молодці!»

Учасники залюбки ділилися враженнями від заходу. У підсумку, за суддівськими протоколами, наш рій «Кречет» став першим в інтелектуальній грі – вікторині «Відун» та в конкурсі «Метання гранати на точність»; другим у конкурсах «Віджимання», «Перетягування линви», «Таборування»; третім - у конкурсах «Впоряд», «Добре діло», «Будні таборування» ( конкурс стіннівок); четвертим – у конкурсі інсценізації української патріотичної (народної) пісн та підтягуванні на перекладині.

Враховуючи те, що у заході взяли участь багато команд, і надзвичайно важко всім було боротись за призові місця, довелося подолати багато перешкод – фізичних та моральних, хочеться ще раз порадіти за наших найкращих джур. Побажати всім здоров’я міцного, віри в себе, в свої можливості, нових досягнень і звершень, креативних ідей і цікавих зустрічей. ВИ – НАЙКРАЩІ! МОЛОДЦІ!

Рій "КРЕЧЕТ"

/Files/images/djura/IMG_0008.jpg/Files/images/djura/IMG_0036.jpg
/Files/images/djura/IMG_0087.jpg/Files/images/djura/IMG_1027.jpg
/Files/images/djura/IMG_1007.jpg/Files/images/djura/bfe1421dbaebcea98e80e9add6744242.jpg
/Files/images/djura/IMG_0469.jpg/Files/images/djura/IMG_0790.jpg
/Files/images/djura/IMG_0534.jpg/Files/images/djura/DSC08911.JPG
/Files/images/djura/DSC08912.JPG/Files/images/djura/DSC08914.JPG
/Files/images/djura/DSC08917.JPG/Files/images/djura/DSC08916.JPG
/Files/images/djura/DSC08904.JPG/Files/images/djura/DSC08919.JPG
/Files/images/djura/DSC08907.JPG/Files/images/djura/DSC08920.JPG
/Files/images/djura/DSC08933.JPG/Files/images/djura/DSC08935.JPG
/Files/images/djura/DSC08936.JPG/Files/images/djura/DSC08939.JPG
/Files/images/djura/DSC08947.JPG/Files/images/djura/DSC08949.JPG
/Files/images/djura/DSC08946.JPG/Files/images/djura/DSC08942.JPG
/Files/images/djura/DSC08951.JPG/Files/images/djura/DSC08952.JPG
/Files/images/djura/DSC08929.JPG/Files/images/djura/DSC08922.JPG
/Files/images/djura/DSC08956.JPG/Files/images/djura/DSC08955.JPG
/Files/images/djura/DSC08957.JPG/Files/images/djura/DSC08968.JPG
/Files/images/djura/DSC08973.JPG/Files/images/djura/DSC08971.JPG
/Files/images/djura/DSC08964.JPG/Files/images/djura/DSC08965.JPG
/Files/images/djura/DSC08961.JPG/Files/images/djura/DSC08958.JPG
/Files/images/djura/DSC08981.JPG/Files/images/djura/DSC08979.JPG
/Files/images/djura/viber image 2019-05-13 , 13.13.53.jpg/Files/images/djura/DSC08817.JPG
/Files/images/djura/DSC08876.JPG/Files/images/djura/DSC08811.JPG
Кiлькiсть переглядiв: 1467