Матусенько, голубонько, благословенна тричі будь

2019-05-14

/Files/images/1_matusya/DSC09011.jpg

Травень – місяць, багатий на свята, найпишніша та найпрекрасніша пора весни. І одне з травневих свят в Україні називається просто, але стосується кожного з нас, кожної людини, яка живе та ходить по землі. День Матері - день найдорожчої у житті людини - відзначається в нашій країні у другу неділю травня. Мама, матуся, ненька - найважливіша жінка для кожного з нас. І здається закономірним, що ми відзначаємо таке свято.

Цікаво, що День матері відзначається не тільки на державному рівні, а й на релігійному. Напевно, травень не випадково обрали для цього свята – це місяць Пречистої Діви Марії, до якої ще українські козаки та князі звертались за допомогою та заступництвом. Навіть для древніх слов'ян цей місяць був особливим: вони вважали, що природа-мати пишно одягає свою дочку-землю квітами та зеленню, щоби та дарувала людям життя.

День матері - це день, коли ми можемо особливо подякувати нашим мамам за усе те добре, що вони для нас зробили, за їх самопожертву і любов. Хоча, звісно, це ми повинні робити щодня.

Напередодні свята молодші школярі – ліцеїсти нашого закладу під керівництвом голови методичного об’єднання вчителів – початківців Люби Іванівної Клецко та умілих класоводів теж підготували святкову програму – вітання для любих матусь. Щирі слова вдячності дітки адресували наймилішій людині з прекрасним і гордим іменем — Мати! Це її очі супроводжують дітей у далеких життєвих мандрах. ЇЇ материнська ласка гріє нас крізь усе життя. Молодші школярі стверджують, що любов до матері - святе почуття: бо немає вищої любові за материнську. Там, де ступає матуся, здається, стає тепліше, піднімаються трави, розцвітають квіти, радісно щебечуть пташки. По-особливому дерева там ростуть, опустивши свої віти до матінки-землі, віддаючи данину шани і поваги. А інші здіймають віти до сонця, ніби прославляючи ім’я Матері! Дівчатка й хлоп’ята нашого ліцею стверджують:

Можна у світі чимало зробити:

Зиму на літо перетворити.

Можна моря й океани здолати,

Гору найвищу штурмом узяти.

Можна пройти крізь пустелі і хащі,

Тільки без мами не можна нізащо,

Бо найдорожче стоїть за словами —

В світі усе починається з МАМИ!

Мати — тільки вона нічого не пожалкує для своєї дитини, це вона в хвилини небезпеки ніколи не згадає про себе, все віддасть для того, щоб захистити свою дитину, зазнає будь-яких труднощів, щоб жилось їй краще. Віддасть всю свою мудрість душі, тепло свого серця, своє здоров’я. Материнська любов не знає страху, сумнівів розрахунків. Вона очищає нас, зігріває, зупиняє перед безоднею. Мати — захист і притулок для дитини, вона її опора і совість. Все, що є в нас найкращого, все від неї, від рідної неньки. Тож будьмо гідні материнської любові і пронесімо через усе своє життя це ніжне і прекрасне слово «Мама».

Дорогі наші матері, ми ще і ще раз від усього серця вітаємо Вас з цим прекрасним весняним святом — Днем Матері. Бажаємо Вам добра і здійснення сонячних материнських мрій і надій. Радості Вам без меж, вдячності від дітей, синівської любові і тепла. Хай Бог Вам дає сили та спокою, щасливої долі на рідній землі, здоров’я на довгі літа.

Любі матусі, хай сива зозуля ще років багато Вам накує.

Щастя, здоров’я усім ми бажаєм, хай не старіє серденько твоє.

Хай в житті Вам радість буде! Процвітайте, як той цвіт!

Дай же, Боже, нашим ненькам многих, довгих і щасливих літ.

/Files/images/1_matusya/DSC09029.jpg/Files/images/1_matusya/DSC09030.jpg
/Files/images/1_matusya/DSC09024.jpg/Files/images/1_matusya/DSC09009.jpg
/Files/images/1_matusya/DSC09039.jpg/Files/images/1_matusya/viber image 2019-05-15 , 10.33.30.jpg
/Files/images/1_matusya/DSC09034.jpg/Files/images/1_matusya/DSC09004.jpg
/Files/images/1_matusya/DSC09012.jpg/Files/images/1_matusya/DSC09003.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 1394