Прощавай, початкова школо!

2019-05-23

/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09119.JPG

Калейдоскопом шкільного життя стало для випускників – четвертокласників свято «Прощавай, початкова школо!» Прикрашений кольоровими кульками та квітами зал, усмішки та радісний сміх зустрічали маленьких випускників 2019 року.

Саме у такий казковий спосіб школярі четвертого класу Костринського ліцею разом з класоводом Василиною Василівною Повханич цього травневого дня здійснили чарівну уявну подорож у минулі роки навчання.

Як одна прекрасна мить пролетів час навчання в початковій школі. Чотири роки минуло відтоді, як діти вперше несміливо переступили шкільний поріг. За цей час школа стала для них рідною домівкою. Наші четвертокласники подорослішали, отримали ґрунтовні знання і своїми успіхами у навчанні довели, що готові стати п’ятикласниками.

Свято розпочалося із привітань в.о. директора Олександри Василівни Яцуги, яка вручила випускникам дипломи. Потрібно було бачити, як горіли очі у юних артистів, як вони хвилювались, як з нетерпінням чекали, коли їм вручать неофіційні дипломи про закінчення початкової школи. Це для дорослих ті звання неофіційні. А для діток вони дуже багато значать. Тим більше, що дипломи отримали всі без винятку.

Згодом до привітань приєдналися й батьки та перша вчителька, яка підсумувала, що прощання з початковою школою – надзвичайний день. Адже чотири роки всі разом поступово піднімалися східцями країни Знань. Найголовніше – навчилися читати, писати, рахувати, а також дружити і просто жити в класному колективі. Перша вчителька запропонувала переглянути кольоровий і цікавий калейдоскоп минулих шкільних років, пригадати, якими були роки навчання у початковій школі. А згадати було про що. Звичайно, це і успіхи, і невеличкі проблеми, з якими старалися впоратися. Але головне наголосила Василина Василівна діткам – завжди пам’ятати народні прислів’я - «Чого навчився, того за плечима не носити!», «Знання — найлегша ноша у житті!»

А школярі підготували батькам і вчителям невеличкі свято сповнене сюрпризи і несподіванки. Перший сюрприз пісенно-поетичний: діти співали пісні – подарунки для вчителів та улюблених батьків, декламували вірші.

« Час підійшов прощатись з першою ланкою школи.

Тільки хвилин найкращих ми не забудем ніколи», - пообіцяли четвертокласники всім.

Другий сюрприз був танцювально – розважальним: школярі танцювали, веселилися.

Батьки випускників згадали, що життєва дорога людини також мінлива і нелегка, несе в життя і сум, і радощі. Усе має початок і кінець. Не можна сказати, що закінчується дитинство наших дітей. Однак нинішній день проводить невидиму межу між дитинством та юністю.

Свято завершилось. Діти готуються весело провести канікули й з новими силами вирушити до 5-го класу.

Хай буде щасливою ваша дорога. Нехай буде безхмарним ваше життя, доля чесною.

Ідіть, навчайтесь, розуму набирайтесь,

З лихом не зустрічайтесь.

Хай вам щастить!/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09120.jpg


/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09118.jpg

/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09081.JPG/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09082.JPG
/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09085.JPG/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09097.JPG
/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09086.JPG/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09094.JPG
/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09087.JPG/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09099.JPG
/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09090.JPG/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09093.JPG
/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09092.JPG/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09101.JPG
/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09102.JPG/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09104.JPG
/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09108.JPG/Files/images/1proschavay_4_klas/DSC09114.JPG
Кiлькiсть переглядiв: 1555