Дзвінок останній – перший крок в життя!

2019-05-24

/Files/images/ost/DSC09141.jpg

/Files/images/ost/DSC09144 (2).JPG Яскраві вишиванки і стильні сорочки, різнокольорові квіти і жовто – блакитні кульки, усмішки та сльози цього весняного дня заповнили вестибюль Костринського ліцею. Позаду залишилися десятки списаних зошитів та сотні навчальних годин, веселі перерви та шкільні симпатії - на урочистому святі діти, батьки та вчителі проводжали навчальний рік та вітали випускників із початком нового етапу життя.

Усім відомо, що у травні, коли розквітають яскраві квіти і дзвенить пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас свято Останнього дзвоника. Цьогоріч цей день теж подарував нам радісні сонячні промені, відігнавши дощові хмари. Радість і смуток від свята переповнювали думки й серця ліцеїстів.

Останній дзвінок – це і чудова шкільна традиція, і тепле родинне свято, яке, без перебільшення, не можна нічим замінити. Такого свята немає в жодному календарі, але один раз у житті відзначає його кожен з нас.

Для молодших учнів, школярів перехідних класів, це весела звістка про прихід очікуваних літніх канікул: три місяці свободи від суворого розпорядку дня, ранкових пробуджень, підручників і контрольних. На три довгих місяці можна забути про парти, вчителів і навчання.

Але для школярів – випускників 9 та 11 класів закінчення шкільного року пов'язане не тільки з радістю, але і з побоюванням, з легким смутком, з надіями на гарне майбутнє і здійснення планів… Для тих, хто цього року закінчує школу, останній дзвінок є відліком початку найбільшої зміни в житті. Вони начебто і не зовсім дорослі ще, але вже й не діти. Попереду - море тривоги у вигляді випускних іспитів, ЗНО.

У цей весняний день аби розділити радість свята, пригадати хвилюючі миті зі свого шкільного життя завітали у школу батьки, рідні випускників, голова села Іван Станкович Сегеда, протоїєрей Михаїл, лікар сімейної амбулаторії Ярослав Андрійович Повханич.

Щирі слова побажань лунали на святі і для випускників, і всіх учнів ліцею від дирекції закладу, вчителів, молодших учнів, батьків. Напутніми словами- вітаннями, красивими хореографічними композиціями, веселими піснями привітали випускників інші учні ліцею. Пісня «Дві сестри» у виконанні всіх сестричок ліцею справила незабутнє враження на присутніх: зі сльозами на очах дівчатка виконали пісню – розповідь про найрідніших людей, найближчих і найращих подруг – рідних сестер. А подяку рідним батькам від усіх діточок – і вже випускників, і ще малечі - висловила Ксенія Опаленик піснею, в якій нагадала про те, що мами й татусі завжди моляться за дітей своїх, прагнуть оберегти їх від усього лихого.

Були цього дня і нагороди – подяки, дипломи та грамоти кращим із кращих. Не обійшлось свято і без сюрпризів: веселих слів – вітань від наймолодших – першокласників. «Обіцяємо завзято – будемо з вас приклад брати», - пообіцяли першачки випускникам.

Слова прощання від випускників лунали особливо зворушливо, адже дехто з них вже назавжди залишає рідну школу і прийде сюди лише гостем. Тому сьогодні для улюблених вчителів випускники підготували і чудові квіти, і щирі слова подяки, і вдячні усмішки.

Президент шкільного учнівського самоврядування ліцею Тетяна Комар зачитала іронічний, складений всіма учнями закладу, наказ «Про закінчення панування розкладу уроків над здобувачами освіти». Чудову естафету - бути завжди активними й творчими - передала молодшим ліцеїстам і побажала всім школярам веселих канікул та гарного відпочинку.

І ось хвилююча мить… Звучить останній дзвінок. Радість та смуток переповнюють серця випускників. Навчання у школі закінчилося. Попереду – незвіданий шлях дорослого і серйозного світу. Сумно на святі тому, що одинадцятикласники більше не стоятимуть біля дошки, не бігатимуть і не сперечатимуться на галасливих перервах. Останній дзвоник у школі – це водночас і перший дзвоник дорослого життя для кожного випускника.

Дорогі наші випускники! Сьогодні останній дзвінок сповістив вам, що дитинство скінчилося і починається доросле життя. Нехай буде багато щастя, кохання, посмішок, радощів. І зовсім трішки сліз, розчарувань. Нехай кожен з вас знайде себе у хорошій і потрібній справі, щоб можна було безбоязно дивитися у майбутнє! Вивчайте ті професії, до яких вам лежить душа і до яких маєте таланти, займайтесь фізичним та духовним розвитком, вчіть іноземні мови. Будьте відкритим для нових знань, ідей та знайомств. Будьте гордістю своїх батьків!

У добру путь і щасливу днину, дорогі випускники!

Чудових вам канікул, школярі!

/Files/images/ost/DSC09123.JPG/Files/images/ost/DSC09121.jpg
/Files/images/ost/DSC09136.jpg/Files/images/ost/DSC09143.jpg
/Files/images/ost/DSC09146.JPG/Files/images/ost/DSC09159.JPG
/Files/images/ost/DSC09226.JPG/Files/images/ost/DSC09158.JPG
/Files/images/ost/DSC09206.JPG/Files/images/ost/DSC09204.JPG
/Files/images/ost/DSC09193.JPG/Files/images/ost/DSC09207.jpg
/Files/images/ost/DSC09191.JPG/Files/images/ost/DSC09187.JPG
/Files/images/ost/DSC09184.JPG/Files/images/ost/DSC09215.JPG
/Files/images/ost/DSC09166.JPG/Files/images/ost/DSC09167.JPG
/Files/images/ost/DSC09168.JPG/Files/images/ost/DSC09169.JPG
/Files/images/ost/DSC09170.JPG/Files/images/ost/DSC09171.JPG
/Files/images/ost/DSC09173.JPG/Files/images/ost/DSC09172.JPG
/Files/images/ost/DSC09174.JPG/Files/images/ost/DSC09175.JPG
/Files/images/ost/DSC09176.JPG/Files/images/ost/DSC09177.JPG
/Files/images/ost/DSC09179.JPG/Files/images/ost/DSC09180.JPG
/Files/images/ost/DSC09178.JPG/Files/images/ost/DSC09182.JPG
/Files/images/ost/DSC09181.JPG/Files/images/ost/DSC09227.JPG
/Files/images/ost/DSC09141.jpg/Files/images/ost/DSC09228.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 1429