Театралізоване дійство «Казку Зима візерунком малює, а Миколай подарунки готує»

2019-12-17

/Files/images/mikolay_5/изображение_viber_2019-12-17_23-15-43.jpg

Цьому святу налічується вже багато століть. Відомо, що виникло воно приблизно після 345-го року від Різдва Христового і присвячено дню, коли один з яскравих послідовників Христових був покликаний Господом на Небо. Цього щирого християнина звали Микола. Проповідуючи, не залишався він байдужим в турботах про бідних, малозабезпечених і ближніх своїх. Творив дивовижні справи, а безкорисливість і лагідність почитав великим привілеєм. Був чудовим благодійником. Його своєрідний девіз «Блаженніше давати, ніж брати» сьогодні, у ХХІ сторіччі, намагаються впроваджувати в житті дорослі. Відомо, що саме в День Святого Миколая під егідою ООН проходить і відзначається Міжнародний день допомоги бідним.

У православній та слов’янській традиції цей день завжди 19 грудня, перед початком різдвяних і новорічних свят. Його дуже люблять діти. Адже прихід Святого Миколая нагадує зимову казку, коли всі чекають на диво й подарунки.

Наші ліцеїсти, як відомо, чемні і слухняні діти, а тому й завітав щедрий Миколай до нашого закладу. Незвичне креативне й веселе театралізоване дійство для його зустрічі підготували школярі п’ятого класу разом із класним керівником Мар’яною Іванівною Пекар. Щорічна зустріч дітей із Святим Миколаєм розпочалася доволі незвично: чарівні ангелики виконали пісню й подарували всім присутнім відчуття зимової радості. А провідниками для ліцеїстів у святковий світ стали Гарі Потер та Герміона. Своїми чарівними паличками вони намагалися покликати в гості Святого Миколая. Але чомусь до школярів завітали незвані гості: Круела Де Віл, Баба Яга, Маліфісента. Саме такі злющі казкові персонажі хотіли завадити святу, пропонували дітям свої забаганки й ідеї, заважали приходу очікуваного гостя. Але не повірили школярі таким спокусам, стали кликати улюбленого Миколая. А допомогла їм у цьому чарівна Фея, яка розвіяла злі чари, подарувала усмішки й радість. І от з’явився Святий Миколай. Він повінчував усім миру й добра, злагоди й розуміння. А всім діточкам – гарних очікуваних подарунків. Миколай наголосив, що добрі і слухняні діти вранці під подушкою або під ялинкою, в панчосі або у взутті, знайдуть подарунки і солодощі. Це символічний знак, прикмета, натяк на те, що для того, щоб отримати щось тепле і примне для себе - дуже бажано самому бути добрішим. Завершилося дійство гарними побажаннями й пісенним сюрпризом.

Хай Миколай у вишиванці розбудить подарунком вранці

І принесе у вашу хату добробут, радості багато.

Розбудить приспані надії, зернятко щастя хай посіє.

Зігріє гумором, любов'ю і принесе усім здоров'я!!!!

З Днем Святого Миколая!

/Files/images/mikolay_5/изображение_viber_2019-12-17_23-16-32.jpg/Files/images/mikolay_5/изображение_viber_2019-12-17_23-16-40.jpg
/Files/images/mikolay_5/изображение_viber_2019-12-17_23-16-36.jpg/Files/images/mikolay_5/изображение_viber_2019-12-17_23-15-47.jpg
/Files/images/mikolay_5/FB_IMG_1576779892337.jpg/Files/images/mikolay_5/FB_IMG_1576779941375.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 1660