Всесвітній день серця

2023-09-29

Всесвітній день серця

З ініціативи Всесвітньої федерації серця і підтримки ВООЗ, а також ЮНЕСКО щорічно 29 вересня відзначають Всесвітній день серця. Вперше цей день відзначили у 2000 році.

Мета введення такого свята в міжнародний календар — це підвищення інформованості населення планети про небезпеку, яку несуть серцево-судинні захворювання. У наш час багато мільйонів людей щорічно вмирають від хвороб серця і судин, і, на жаль, число таких смертей постійно зростає.

Проведенням Всесвітнього дня серця Всесвітня федерація серця і її партнери в різних країнах прагнуть довести людям, як важливо займатися профілактикою захворювань серцево-судинної системи, як важливо вести здоровий спосіб життя.

Саме з такою метою до нашого ліцею завітали 29 вересня фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб, директор КНП " Великоберезнянського центру первинної медико - санітарної допомоги", завідувачка відділу моніторингу та реагування на надзвичайні ситуації Закарпатського обласного центру контролю та профілактики хвороб. Вони долучились до спортивно - мистецької акції "Здорове серце - щасливе життя" разом з нашими ліцеїстами. Також усі присутні могли скуштувати смачні фруктово - овочеві салати і переглянути презентацію малюнків "Здорове серце". Наші гості акцентували увагу й на захисті діток від лептоспірозу, бо ця тема актуальна сьогодні.

Тож ми вдячні всім, хто підтримує здоровий спосіб життя, береже серця. У Всесвітній день серця бажаємо всім любові, щирості і підтримки. Нехай біди обходять усіх стороною, а життя дарує приємні сюрпризи.

Кiлькiсть переглядiв: 108