#День_вишиванки

2021-05-19

/Files/images/_a_molod/andrya/IMG_20210519_164319.jpg

«Вишиванка – символ України,

Кожної великої родини,

Нашої історії та мови…»

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

Щороку наша країна відзначає День вишиванки. І цьогоріч уся учнівська спільнота нашого ліцею приєдналася до цього свята української культури і традицій. Школа майоріла від розмаїття вишиванок різних кольорів, візерунків, форматів.

У святі взяли участь усі бажаючі. Протягом дня було проведено різні заходи. Учні початкової школи зібралися гуртом, щоб затанцювати веселий танок. А ліцеїсти середньої ланки і старшокласники організували креативну програму: і караоке пісень про українську вишиванку, і дефіле сучасних вишитих сорочок, і запальний танок, і чудове виконання акапело дівчатками – дев’ятикласницями сучасної пісня про вишиванку. З вихованцями групи продовженого дня відбулася бесіда на тему «Вишивка моєї бабусі». Учні познайомилися зі зразками - візерунками вишивки ХІХ століття, а особливо із екземпляром вишиваного старовинного фартуха, якому понад 100 років. Діти з подивом і цікавістю розглядали кожний шов, кожний візерунок, слухали розповідь про нього, знайомилися з кольорами, які традиційно наші бабусі використовували для вишивання. А ще власноруч виготовили природну вишиванку.

Ліцеїсти справді відсвяткували гарне свято. І як результат, окрім вираження своєї національної та громадянської позиції – позитивні емоції, піднесений настрій, відчуття гордості за приналежність до українського народу.

/Files/images/_a_molod/andrya/received_333493081545688.jpegДень вишиванки - народне свято, покликане сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Проведення такого заходу продемонструвало, що вихованці нашого ліцею відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу. Їх посил до всіх українців:

Україно, вдягни вишиванку!

Пригадай, як колись було.

Її гордо носило місто,

І пишалося кожне село.

Україно, носи вишиванку,

В будні і свята носи.

Бо ніде не знайдеш більше в світі

Неповторної диво - краси!

Відеоогляд

Жива вишиванка

Кiлькiсть переглядiв: 361