Учнівське самоврядування в дії!!!

2023-09-20

/Files/images/mir/IMG-0978095b388bdaf6b0674eb49f3d7af3-V.jpg

Обираємо своє майбутнє разом!!!

Сенс учнівського самоврядування у сучасній демократичній школі полягає не в управлінні одних дітей іншими, а в навчанні всіх дітей основам демократичних відносин у суспільстві, у формуванні навичок керувати собою, своїм життям в колективі.

Участь у самоврядуванні допомагає учням сформувати у собі навички демократизму, уміння самостійно діяти, нестандартно мислити, приймати рішення, здійснювати їх і нести відповідальність.

/Files/images/mir/IMG-458dee7e45dbf4c753357ce8cf302f58-V.jpg

/Files/images/mir/IMG-b872f17d8f404bfabeb5028587b281df-V.jpg

12 вересня у Костринському ліцеї відбулися вибори президента – Голови Учнівської Думи. Відповідно до Положення про вибори учнівського самоврядування кандидатом на цю посаду може бути обраний здобувач освіти 7-11 класів , який має авторитет у класі та школі. Активним виборчим правом наділені учні 9 - 11 класів.

Свої кандидатури на посаду Голови учнівської Думи подали четверо учнів – Анастасія Змикало – учениця 9 класу, Василь Ковач - учень 10 класу, Максим Риган – учень 9 класу, Євгенія Повханич – учениця 9 класу. Протягом тижня кандидати проводили агітацію, намагаючись донести до кожного виборця свою програму, план дій на найближчий час. Кожен хотів переконати в тому, що саме він зможе зробити шкільне життя більш демократичним, цікавим і змістовним.

Вибори у ліцеї пройшли активно і цікаво. І хоча всі кандидати були гідні, за підсумками голосування Головою учнівської думи більшістю голосів було обрано учня 10 класу.

Щиро вітаємо новообраного Президента учнівської спільноти ліцею Василя Ковача з перемогою, бажаємо йому впровадити політику демократичної, нової школи, політику знань, порозуміння та поваги, яка сприятиме демократизації та покращенню життя школи.

/Files/images/mir/IMG-4152d948c8d1261ed1c47cea00327805-V.jpg

"Перетворити шкільне життя на радість"- таку мету поставила перед собою новообрана команда учнівського самоврядування Костринського ліцею. Після проведених виборів президента Учнівської думи 20 вересня пройшло перше засідання, на якому члени учкому кожного класного колективу обрали секретаря Учнівської думи, мерів Загальношкільного віче та голів палат. Секретарем Учнівської думи обрано Максима Ригана. Мером "Старшокласника" став Максим Ритченко, а мером "Ровесника" - Ксенія Бучак. Палату юстиції очолила Анастасія Замикало, палату науки - Ксенія Опаленик, палату культури - Вікторія Кевпанич.

Адже ми знаємо, що країні потрібні не тільки кваліфіковані робітники, а й свідомі громадяни, які повинні розуміти, що працювати треба на перспективу, а не задовольнятися тимчасовим поліпшенням.

Отож щиро вітаємо новообрану команду і щиро бажаємо успішних креативних ідей, творчого запалу, здоров'я і радості від роботи.

Кiлькiсть переглядiв: 255