2021-10-22
21 жовтня відзначається Всесвітній день яблук.
Яблуня родом з Малої Азії, звідки переїхала до Палестини і Єгипту, а звідти до Європи. Яблука почали вживати в їжу понад 8,5 тисяч років тому. Смакові та цілющі властивості яблука розхвалені ще в рукописах, знайдених у єгипетських пірамідах і гробницях. Навіть комп’ютерна компанія Apple Makintosh обрала своїм символом яблуко. До України свято прийшло з Великобританії.
Яблуко – один з найстаріших фруктів. За дослідженнями археологів яблука почали вживати в їжу 8 тисяч років тому.
Неймовірно, але у світі число сортів і різновидів яблук сягає 8 тисяч. А найбільший офіційно зареєстрований плід яблука важив 1,5 кілограма.
Яблуко зображено на 80-ти офіційних гербах, тобто символ яблука широко поширений у світі.
Цікаві факти про яблуко:
Щоб зробити 1 літр яблучного соку необхідно взяти 36 яблук.
Яблучний сік не має кольору і прозорий, як вода. При вичавленні яблучний сік набуває бурого кольору через взаємодію з повітрям, шляхом окислення.
Яблука не тонуть у воді, так як на 25 відсотків складаються з повітря.
1 яблуко здатне замінити чашку кави.
Яблука зміцнюють імунітет, покращують пам’ять, стан судин.
Яблука вважаються природним антиоксидантом, тому регулярне їх вживання сприяє профілактиці вірусних і інфекційних захворювань.
А скільки всього чарівного, смачного, вишуканого можна приготувати з яблуками!
Тож, смачного Вам читання і міцного здоров’я!