Експромт -захід "Веселкові вподобайки літа"

2022-06-01

/Files/images/_aapraktika/IMG_20220616_153928.png

Експромт – захід «Веселкові вподобайки літа» - творча активність вихованців Костринського ліцею до Дня захисту дітей.

Українські діти — майбутнє нашої нації. Але їхнє дитинство безжалісно викрав російський окупант. Діти не повинні бачити війну. Вони мають жити щасливим життям у любовi та безпецi.

Конвенція про права дитини закріплює права дітей на життя, виживання та розвиток, а також на доступ до води, їжі, житла, здоров'я, освіти і свободи від усіх форм насильства. Діти мають право на турботу, допомогу й захист. На жаль, історія неодноразово демонструвала, що діти є однією з найбільш уразливих верств під час війни.

Дякуючи нашим ЗСУ, ми тут, у гірському краї, не так страшно проживаємо ці місяці війни. Наші дітки радіють життю, граються і мріють про мир у нашій Україні. А сьогодні в День захисту дітей наші вихованці зібралися знову разом, щоб привітати усіх із початком літа, закликати припинити війну, зберегти життя.

І старшокласники, і молодші ліцеїсти долучилися до Всеукраїнського онлайн – уроку з мінної безпеки, аби дізнатися, як поводитися безпечно й вберегти себе, своїх друзів та рідних. Учні – старшокласники мали змогу під час уроку зустрітися з відомими українськими артистами та фахівцями з мінної безпеки. Молодші ліцеїсти через цікаву розмову, інтерактивні завдання та мультики почули про те, де може чатувати небезпека, як розрізнити вибухонебезпечні предмети. У кінці уроку учні змогли пройти вікторину та отримати відзнаки та спеціальні подарунки від Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ).

А згодом продемонструвати свої вміння малювати, співати, декламувати поезії про щасливе дитинство та дитячі мрії всі охочі змогли під час експромт – заходу. Діти згадали сучасні пісні і висловили своє головне бажання – миру і радості для всіх.

Кiлькiсть переглядiв: 247