У верховинський рідний край мир і щастя несе Святий Миколай

2021-12-17

/Files/images/mikolay/sviatyi-mykolai1.jpg

Відомо всім, що у день Святого Миколая 19 грудня розпочинаються справжні різдвяні дива. Вранці у цей день під подушками українських дітлахів з’являються подаруночки. За легендами, їх приносить Святий Миколай.

У переддень цього чудового свята і в наш ліцей завітав такий гість із подарунками. Учні початкових класів побували нас святі, де змогли переглянути дивовижну історію про святого Миколая, пригадати пісні про нього, помилуватися танцем Ангелів. І, звичайно, отримати подарунки, адже були чемними і слухняними дітками. Радість, усмішка та щирість в дитячих очах ще раз переконали усіх присутніх на святі, якою великою справою є творити добро, дарувати один одному любов та доброту. Виступ пройшов цікаво, а щасливі дітки побігли до своїх класів, аби знову поринути в світ знань.

Також захоплюючу гру – квест «Запалюємо свічки Святому Миколаю» провела зі своїми вихованцями класний керівник 5 класу Марина Василівна. Цікаві завдання на кожному з етапів гри подарували діткам веселі хвилини і гарні спогади про свято. А зірочки, які вони «запалили» для святого Миколая, показали йому домівку, де живуть слухняні діти, які поважають старших, роблять добрі справи.

Важко уявити, але Святий Миколай був реальною історичною постаттю. Цьому існує чимало свідчень: згадки про нього є у переказах Святого Андрія Критського та монаха-студента Івана з Константинополя. Це справді один із ранніх святих.

Помилково вважати, що Святий Миколай допомагає лише дітям. Справді, беззахисні дітлахи є його улюбленцями. Втім, Миколай Чудотворець піклується про абсолютно всіх людей. Головне завдання цього свята – допомогти близьким повірити у диво, яке колись творив Святий Миколай!

Кiлькiсть переглядiв: 240