День Знань 2023

2023-09-01

/Files/images/veresen_23/FB_IMG_1693590027714.jpg

Репортаж з Дня Знань 2023 у Костринському ліцеї

«Українське сонце зійшло - стане переможним воно!»

Україно, моя доле! Зустрічає рідна школа!

Там біля порогу школа радо зустрічає, нас усіх благословляє!

Україна – рай, наш квітучий край!

Боже, миру й Перемоги дітям нашим дай!

Дорогі наші учні! Зі святом вас! Дякуючи ЗСУ та Богу, ви сьогодні переступили поріг нашого ліцею. Вам, маленькі першокласники, ми бажаємо від душі казкової подорожі цікавими шкільними стежками, а вам, дорогі майбутні випускники, - гідно вийти на фінальну дорогу та змістовно й плідно провести останній для вас і визначальний навчальний рік.

Рідні вчителі нашої школи! Дякуємо, що підтримуєте всі задуми й починання, всі ідеї та проєкти. Ви молодці, бо віддаєте своє життя плеканню з маленьких паростків - молодих гілочок, на яких з’являються спочатку квіти, а потім – смачні наливні плоди.

Шановні батьки! Щире спасибі за довіру до нашого навчального закладу, до педагогів, за те, що привели сьогодні, у такий складний воєнний час, своїх діток до школи. Упевнені: ми всі разом – школа й родина - забезпечимо паросткам живильний ґрунт знань, цілющу вологу досвіду і яскраве сонце добра, Віри, Надії та Любові. Зі святом! Разом до Перемоги! Слава Україні! Героям слава!

Навчальний рік у нашому ліцеї розпочався чудовим святом для першачків, де звучали слова - вітання від першої вчительки, директора ліцею, протоієрея Михаїла, де маленькі школярі змогли відчути радість старту мандрівки чудовою Країною Знань.

А для учнів старших класів день розпочався із радісних зустрічей та вітань від класних керівників, друзів і першим цікавим уроком.

Під час Серпневої конференції – 2023 «Освіта єднає» було запропоновано провести на початку 2023 – 2024 навчального року єдиний перший урок, присвячений темі ментального здоров’я під назвою «Ти як? Повертаємось до школи». Міністерство освіти і науки України разом з програмою ментального здоров’я «Ти як?» та Дитячим фондом ООН в Україні розробили такий урок спеціально для учнів. А талановиті класні керівники нашого ліцею зуміли поєднати під час уроків різні локації, презентувати власні ідеї - поняття про патріотизм, оптимізм, наснагу, згуртованість та ментальне здоров’я. Тому й заходи пройшли для ліцеїстів цікаво й креативно!

Також другим важливим заходом сьогодні у всіх класних колективах стала година здоров’я, під час якої педагоги обговорили з вихованцями правила здорового способу життя, поведінки на дорозі і особливо наголосили на проблемі, яка, на жаль, зафіксована в нашому районі – випадки захворювання на лептоспіроз. Акцент було зроблено на профілактиці такого небезпечного захворювання.

Успішного всім старту, здоров’я, миру й Перемоги!

Кiлькiсть переглядiв: 180