Конкурс для знавців історії України "Відун "

2022-04-01

/Files/images/_a_molod/1_zsu/FB_IMG_1649602523091.jpg

Джура 2022

Всеукраїнська онлайн гра-вікторина «Відун».

«Воїни: історія українського війська»

Відповідно до Положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура») Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді проводиться Всеукраїнська онлайн гра-вікторина «Відун» за темою «Воїни: історія українського війська». Терміни проведення: з 29 березня 2022 року до 04 квітня 2022 року.

До участі у Грі-вікторині запрошуються курені/рої Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Вхід у Гру-вікторину здійснюється з використанням навчальної платформи «Kahoot!».

Джури рою «Кречет» нашого ліцею взяли участь у онлайн грі – вікторині «Відун», де змогли показати свої знання з історії України. Зокрема вибирали правильні відповіді на запитання про історію українського війська. До прикладу, як воювали кімерійці чи сармати, яку зброю використовували опришки, в який час були створені Січові стрільці, коли жінки - військовослужбовці були зрівняні в правах з чоловіками. Також цікавими були питання на встановлення історичної послідовності створення української армії від часів Гайдамаччини і козацтва до УПА та ЗСУ.

У такий нелегкий час ліцеїсти демонструють свої знання, свої вміння і віру у Збройні Сили України, які захищають всіх нас.

Вільні люди, так було, так буде! Довкола нас вільні люди!

І най недобрий час дає нам зараз доля,

Ніщо не спинить нас,

Найвища цінність - воля!

Кiлькiсть переглядiв: 331