Квест з мінної безпеки

2023-05-01

/Files/images/zs/IMG-fd315fa8cde7f729960dc30900303a9b-V.jpg

«Знання правил поведінки рятує життя»

Проблема забруднення територій вибухонебезпечними предметами, з якою

Україна стикнулася в 2014 році, вийшла на новий рівень загрози з початком повномасштабної війни в 2022 році. Згідно зі статистикою Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) станом на серпень 2022 року понад третина територій України зараз потенційно забруднені боєприпасами та вибухонебезпечними предметами (ВНП). Розмінування та знешкодження таких предметів триватиме багато років. Відтак дорослим та дітям потрібно знати правила мінної безпеки: вміти розпізнавати вибухонебезпечні предмети, відрізняти попереджувальні знаки, знати правила поведінки та, головне, - слідувати їм.

Учителі є для учнів джерелом зрозумілої та доступної інформації

про те, як вберегти своє життя та життя своїх рідних та друзів від загроз вибухонебезпечних предметів.

Саме з метою популяризації теми мінної просвіти, цікавого ознайомлення здобувачів освіти з правилами поведінки із підозрілими предметами в умовах воєнного стану, поповнення та систематизації знання учнів про правила безпечної поведінки учнів вдома та на вулиці в екстремальних умовах у Костринському ліцеї проведено квест з мінної безпеки «Знання правил поведінки рятує життя».

Ліцеїсти 5 – 9 класів мали змогу відшукати локації із завданнями, виконати їх, пам’ятаючи про правила поведінки у разі небезпеки; повторити інформацію про знаки, що позначають заміновані території. Діти дізналися, як відрізняти вибухонебезпечні предмети, де вони можуть приховуватися та яких правил безпечної поведінки потрібно дотримуватися у разі виявлення міни чи боєприпасів.

Учні під час квесту виконували завдання, які насправді можуть врятувати життя. Вони точно не занудилися, а гарно попрацювали, ще й запам’ятали правила безпечної поведінки.

Кiлькiсть переглядiв: 247