Екотуризм

2023-10-06

/Files/images/pznotsvt/20231006_134122.jpg

Квітковий настрій

Екотуризм з фахівцями Ужанського національного природнього парку.

Дякуємо Мирону Капралю та Василю Шевері за змістовний інформаційно- пізнавальний, еколого- натуралістичний екскурс.

Позитивні враження, радісні емоції, нові знання і милування чудовою природою рідного краю – це неповний перелік відчуттів наших ліцеїстів під час пізнавальної екскурсії - квесту до ботанічного заказника Ужанського НПП «Пасіки» в околицях села Забрідь, яку провели фахівці НПП Василь Васильович Шеверя - молодший науковий працівник та Мирон Михайлович Капраль - провідний фахівець з екологічної освіти.

Для учнів презентували три локації: «Пізньоцвіт осінній», «Пороги», «Стричавський потік». На кожній спеціалісти парку провели пізнавальні лекції, розповіді, вікторини.

Наша українська природа неповторна, мальовнича і самобутня. Усе має красу, яку потрібно оберігати від руйнівного впливу.

Тут всі діти ознайомилися з цікавими фактами про рослини нашого краю, поринули в цікавий світ природи.

А також всі ніби побували на виставці під відкритим небом – місцем цвітіння пізньоцвіту осіннього, місцева назва – розмарія. Оскільки цвітіння цієї дивовижної рослини розпочинається на велике релігійне свято – Успіння Богородиці, і продовжується до кінця жовтня.Пізньоцвіт осінній (Colchicum autumnale L.) – це багаторічна отруйна трав’яниста рослина з родини пізньоцвітові (Colchicaceae) занесена до Червоної книги України. Природні локалітети пізньоцвіту осіннього на Закарпатті взято під охорону в межах всього ареалу.

Ще однією захоплюючою зупинкою стали пороги на річці Уж. Діти змогли почути розповідь про їх утворення, про гірські породи. Завершальною локацією екскурсійного квесту був Стричавський потік. Учні змогли перепочити у зручних альтанках та виконати завдання вікторини «Знавці рідної природи».

Усі учасники екскурсії щиро вдячні фахівцям Ужанського НПП за чудовий відпочинок, за отримані нові знання про рідний край. Гарно продумана екскурсійна програма, дружня атмосфера і рідні Карпати! Незабутні враження залишаться з нами надовго. Дякуємо!

P.S. Щира подяка і від педагогів за смаколики й ароматну каву. Здоров’я вам і нових цікавих маршрутів!

Кiлькiсть переглядiв: 131