«І лине над землею слово Поета - Пророка»

2024-03-11

/Files/images/shevchenko/20240311_145402.jpg

Перші весняні дні для шанувальників спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

Шанувати творчість Тараса Шевченка – це значить шанувати рідну мову, культурні надбання свого народу, творців, які, як і він, готові були покласти своє життя на олтар служіння народові. Які й сьогодні, у дні важких випробувань, захищають країну і віддають найцінніше.

Ми горді з того, що упродовж століть з уст патріотів рідного слова звучить наша мова. Її берегли, як перлину, щоб колись заговорити нею на повний голос.

«210 років відчайдушного волелюба Тараса Шевченка». Під таким акордом у школі в рамках Шевченківських днів проведено різноманітні заходи, метою яких було на прикладі життя й діяльності Кобзаря виховувати любов до рідної землі, свого народу, мови і культури; сприяти усвідомленню власної ролі й відповідальності в майбутньому за долю нашої держави, вшанувати пам'ять геніального українського поета.

Розпочався тиждень виставкою «Шевченкове слово єднає націю» та колажем «Наш Шевченко».

А згодом наших ліцеїстів очікувало найцікавіше! Чи знали ви, що життя й діяльність цієї дивовижної Людини можна вшановувати й на уроках хімії та математики, історії й мистецтва? Педагоги нашого ліцею це вкотре підтвердили. Історичний екскурс – захист проєктів «Стела Великого Кобзаря» на уроці історії у 5 класі, математичний креатив «Шевченко й математика» в 11 класі, артстудія «Ми активні креативні нащадки Кобзаря» інсталяція «Шевченкова господа», свято «Шевченко знаний і незнаний» - ось неповний перелік цікавих заходів.

Слово безсмертного Кобзаря і досі вражає серця юних школярів образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України.

Завершився Шевченківський тиждень яскравим святом, яке підготували ліцеїсти старших класів. Мета цього заходу – показати Кобзаря не тільки як борця за волю, а як звичайну людину, яка мріяла про особисте щастя та сім’ю.

Хай же й сьогодні, і завжди залишаться в нашій душі безсмертні слова –настанови славетного борця за незалежність України, хай служать нам дороговказом на шляху збереження основних засад прав людини, хай допомагають у цій тяжкій боротьбі! Хай воскресає він, Пророк народу нашого, повсякчасно у наших помислах і справах!

Кiлькiсть переглядiв: 87