• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • птахи
  • Районний конкурс учнівських колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім»

Районний конкурс учнівських колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім»

2017-03-27

/Files/images/дивосвіт.jpg

Відповідно до наказу відділу освіти Великоберезнянської районної державної адміністрації № 133 26.12.2016 «Про проведення районного етапу Всеукраїнського конкурсу учнівських колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім», з метою підвищення рівня еколого-просвітницької та природоохоронної діяльності учнівських колективів загальноосвітніх навчальних закладів району 27 березня 2017 року методичним кабінетом відділу освіти ( Савко О.В.) спільно з Великоберезнянським Центром позашкільної роботи з дітьми та юнацтвом проведено районний (очний) етап конкурсу.

В районному етапі Всеукраїнського конкурсу учнівських колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім» взяли участь екологічні агітбригади Великоберезнянської гімназії, Волосянківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Ставненської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Костринської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів, Ужоцької ЗОШ І-ІІ ступенів, Вишківської ЗОШ І-ІІ ступенів, Розтоцько-Пастільської ЗОШ І-ІІ ступенів

Команда нашого навчального закладу "Дивосвіт" ( керівник Мастяк Т.Ю.) здобула третє місце та була нагороджена кубком і грамотою відділу освіти Великоберезнянської РДА.

У виступах агітбригад були підняті актуальні екологічні проблеми з теми «Ландшафти як середовище життя та об’єкти охорони». Юні екологи пропагували свій досвід роботи по збереженню природи та охороні довкілля, доносили інформацію про екологічну ситуацію свого населеного пункту. За допомогою оригінальних театральних дійств учні показували негативні сторони людського спілкування з природою та закликали любити й берегти природу. Високий рівень підготовки продемонстрували всі учасники районного (очного) етапу Всеукраїнського конкурсу учнівських колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім», що свідчить про систематичну пропагандистську діяльність та природоохоронну роботу в даних закладах.

Космонавти, які піднімалися над Землею в неосяжні далі, бачили її прекрасною голубою кулею. Людство бажає, щоб такою наша планета й залишилася. На жаль, цивілізація принесла не тільки переваги, а й небезпеку для Землі та її природи. Усе меншими стають лісові простори, міліють ріки, розростаються пустелі,забруднюються моря й океани. Ці тривожні факти хвилюють людей, змушують знову і знову замислюватися над долею нашої планети. Охорона природи сьогодні – це не лише піклування про матеріальні ресурси, про їхнє відтворення й збільшення. Для українців – це вияв любові до Батьківщини, до її неповторної краси.

Школярі завжди були й залишаються вірними захисниками природи. Про це свідчать проведені екологічні акції, флешмоби, трудові десанти, випуски агітаційних листівок та плакатів, рейди очищення лісових джерел та річок. Своєрідним підсумком роботи кожного шкільного колективу є Всеукраїнський конкурс екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім». Цього року він проводився за темою «Ландшафти як середовище життя та об`єкти охорони». Учасники колективу екологічної просвіти нашої школи «Дивосвіт» на районній сцені презентували свої напрямки роботи зі збереження рідної природи, розповіли про участь у цікавих акціях, турпоходах, екскурсіях, наголосили на тісній співпраці учнів школи з Ужанським НПП. Пісні про рідну Україну, запальний танок та розповіді про красу рідного верховинського села зацікавили глядачів. А заочну подорож на Лемківську ватру в Кострино для присутніх провела Катя Осадча, яка цікавими інтерв’ю з гостями дивувала всіх. Фіналом виступу команди стало створення квітки – веселки – символу хлібних ланів, синього мирного неба, рідних верховинських схилів. А закликом для всіх людей прозвучали слова: «Ти захисти нас і добро твори!»

Кiлькiсть переглядiв: 1425