Заняття осіньої школи лідерів "Бути здоровим - престижно!"

2015-09-24

/Files/images/foto.png Лідери

Сучасна освіта перебуває в постійному оновленні, а тому вимагає від педагогів новітніх ідей, сучасних підходів до організації виховної роботи. Актуальною проблемою сьогодення є збереження здоров’я дітей, формування у них світогляду, спрямованого на оволодіння навичками здорового способу життя та безпечної поведінки, створення умов для гармонійного розвитку душі і тіла. Здоров’я – найбільша цінність не лише окремої людини, а й усього суспільства. Тому одним із провідних напрямів виховної роботи навчальних закладів Великоберезнянського району є збереження здоров'я дітей, що визначає ступінь їх життєздатності, життєтворчості, можливості реалізувати свої потенційні біологічні та соціальні функції. З огляду на означені завдання розпочала роботу осіння школа лідерів учнівського врядування «Здорова нація – міцна країна», яка є першою із запланованих чотирьох сезонних шкіл.

24 вересня 2015 року лідери учнівського врядування взяли участь у занятті осінньої школи «Бути здоровим – престижно!», метою якого було надати учасникам ділової гри інформацію про здоров’я, здоровий спосіб життя та фактори, які впливають на здоров’я; сформувати бачення та усвідомлення учасниками власних пріоритетних цінностей, необхідних для повноцінного життя. Учні активно приймали участь в занятті, вільно висловлювали свої ідеї, ділилися думками з проблеми.

Під час заняття учням були запропоновані активні форми роботи, зокрема: «Мозковий штурм», робота над проблемними завданнями у групах, що дозволило учасникам сформувати навички самостійної роботи, актуалізувати суб’єктивний досвід, ставлення учнів до проблематики здорового способу життя. Вправа «10 заповідей здоров’я» стала найбільш цікавою для учнів. З її допомогою вдалося звернути увагу учасників на власні звички та необхідність здорового способу життя, а також закріпити знання, отримані на занятті. Учнівські групи розробили «10 заповідей здорового способу життя» та презентували їх, висловлюючи цікаві припущення та творчі ідеї: «Сучасна мода – це здоров’я!», «Бути здоровим – модно, стильно, красиво, класно», «Сучасний еталон краси – здорова людина, яка обирає здоровий спосіб життя, «Ти – молодий? Сучасний? Ти – переможець? Тоді нас багато. Вперед на пошуки чарівного ключа, що називається здоров’ям!»

Ефективність оздоровлення нашого підростаючого покоління можлива за умови створення цілісної системи, що інтегрує оздоровчі освітні технології, досягнення сучасної медицини, залучення громадських організацій сфери формування здорового способу життя. Але особлива відповідальність в оздоровчому процесі відводиться виховній системі, яка повинна зробити навчально-виховний процес здоров’язберігаючим.

Кiлькiсть переглядiв: 1428