Подорожуємо навчаючись

2018-04-20

/Files/images/proforgtatsya__2018/image003.jpg

/Files/images/a.jpg

20 квітня відбулася профорієнтаційна зустріч учнів 8-11 класів нашого закладу з військовослужбовцями відділу прикордонної служби «Великий Березний» .

Мета поїздки : профорієнтаційна робота, ознайомлення з побутом військових та бойовою технікою захисників кордону, формування практичних навичок , підготовка до участі у військово-патріотичній грі «Джура».

Учні з цікавістю слухали розповідь Назара Валентиновича Кондратєва, який зустрів запрошених та розпочав виступ, наголосивши, що професія військовослужбовця є актуальною та перспективною. Військовослужбовець проводив майстер – клас і окремо зупинився під час розповіді на заходах безпеки при поводженні зі зброєю та боєприпасами. Старшокласникам розповіли про прикордонний підрозділ та ознайомили з його історією. Хлопці та дівчата мали змогу отримати теоретичні знання та практичні навички- відпрацювати один із нормативів з вогневої підготовки – розбирання та складання автомата Калашникова. Ця тема є однією з важливих у вивченні предмета «Захист Вітчизни».

Після екскурсії територією школярі отримали чимало позитивних вражень. Старшокласників найбільше зацікавив огляд техніки: квадроцикла, снігохода, мотоциклів.

/Files/images/aaaaaaa.jpg/Files/images/aaaaaa.jpg
/Files/images/aaa.jpg/Files/images/aa.jpg

Гостинність господарів - прикордонників та дружня співпраця Центру зайнятості з закладами освіти заслуговує на щиру вдячність вчителів та учнів нашого закладу за організацію і проведення навчально-практичної зустрічі.

/Files/images/ssss.jpgУ цей же день Великоберезнянським районним центром зайнятості була організована та проведена професіографічна екскурсія для учнів Костринської ЗОШ-інтернат ІІ-ІІІ ступенів на ТОВ «Березнянка». Наприкінці навчального тижня діти прийшли ознайомитися із виробництвом.

Метою проведення даного заходу є знайомство учнів із специфікою роботи фабрики, її матеріально - технічною базою, умовами та оплатою праці , інформування присутніх про особливості проходження стажування на виробництві. Для старшокласників було організовано екскурсію швейними цехами підприємства . Учні з великою зацікавленістю спостерігали за роботою швачок .

Цей день був наповнений враженнями від екскурсії . Адже, «Березнянка» – швейна фабрика з європейськими реаліями.

Діти мали змогу прослідкувати всі технологічні процеси пошиття чоловічих штанів: від роботи принтера до готової упакованої продукції. Лекала, викроєні деталі, швейні машинки, прасування і комплектування штанів – все викликало цікавість і захоплення. Вони не тільки все побачили, але й зробили безліч незабутніх фотознімків.

Чимало підприємств до свого найвищого успіху йшли кілька десятиліть, але є й такі, які за короткий час досягли успіхів у своїй сфері. «Саме дружній колектив професіоналів та вміла організаторська робота керівників є одним із секретів успіху «Березнянки», – вважає Тетяна Гопко . - Крім того, велику роль в успішній історії підприємства відіграли такі чинники, як попит на якісний одяг на європейському ринку, а також те, як підприємство зарекомендувало себе для замовників. Тож, можливо, купуючи штани в будь-якому брендовому магазині Європи, можете натрапити на одяг, виготовлений на рідній ужанській землі», - усміхається, промовляючи Тетяна Василівна.

/Files/images/sssssss.jpg/Files/images/ssssss.jpg

Вражає те , що, незважаючи на зайнятість, тут завжди раді вітати підростаюче покоління.

Колектив нашого закладу дякує за привітність та пам’ятну зустріч.

На прохання керівника нашого навчального закладу Яцуги О.В. для учнів у рамках Дня відкритих дверей була проведена оглядова екскурсія «Світ професій та шляхи вибору професії» у приміщенні центру зайнятості. /Files/images/dddd.jpg

Школярам розповіли про службу зайнятості, про основні види надання послуг населенню. Одночасно діти ознайомилися з основами роботи фахівців соціальної сфери. Підвищений інтерес у школярів виявився до інформаційного сектору, в якому їхнїй увазі було представлено інформаційно-довідкові матеріали з описом професій. Надалі робота з учнями проходила в інформаційному класі, де начальник Центру зайнятості Тисянчин Світлана Василівна та Новак Наталія ознайомили дітей з історією виникнення професій та постійним їх збільшення у зв’язку зі змінами характеру та змісту праці. Працівник Центру детально розібрала з учнями усі пункти основної формули вибору професій «Хочу. Можу. Треба», зупинялися на обов’язковому питанні "Як знання навчальних закладів регіону та їхні пропозиції потрібні майбутнім абітурієнтам".

/Files/images/ddddd.jpg/Files/images/dddddd.jpg

Також учні домовилися про тестування за допомогою Диференційно-діагностичного опитувальника інтересів (ДДО) на визначення нахилів до типу професій, дізналися про можливість вивчити себе за допомогою інших тестів на самовизначення та визначити рівень індивідуально - психологічних особливостей у рубриці «Пізнай себе» на інтернет-сайті.

Фотографії

Кiлькiсть переглядiв: 1463