Навчально – практичний інтенсив - урок патріотизму «Усі ворожі сценарії опрацьовуємо. Державу захищаємо!»

2023-05-03

/Files/images/zs/IMG-18057a4d783ad99825e5cbbf678425ab-V.jpg

Цікавий урок патріотизму провели учні Костринського ліцею у 94 прикордонному загоні відділу прикордонної служби Великий Березний. Ми пам’ятаємо, що після повномасштабного вторгнення росії у лютому саме прикордонники першими зустріли окупантів і дали відсіч. Ці герої щодня охороняють наш спокій.

/Files/images/zs/FB_IMG_1683121777633.jpgУ рамках підготовки до проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»( «Джура ») та з метою патріотичного виховання ліцеїстів дирекцією закладу за сприяння керівництва прикордонного загону було організовано навчально – практичний інтенсив - урок патріотизму «Усі ворожі сценарії опрацьовуємо. Державу захищаємо!»

А завітали до прикордонників школярі з великим бажанням підтримати їх у нелегкий час та повчитися користуватися зброєю, познайомитись із чотирилапими помічниками.

Військовослужбовці розповіли про правила своєї служби та її специфіку, про новітню техніку, що використовується для охорони державного кордону. Але, безперечно, найцікавішим етапом зустрічі стали практичні вправи зі збірки – розбірки зброї. Бажаючі змогли попрактикуватися у поводженні зі зброєю, приміряти бронежилети. Спортивний азарт та особлива цікавість не тільки у хлопців, але й дівчат під час навчань вкотре підтвердили готовність нашої молоді до захисту рідної землі.

Також ліцеїсти познайомилися із вірним другом прикордонників – охоронцем кордонів – собакою Велда, яка продемонструвала затримання умовного порушника. І своєю дружелюбність привабила учасників заняття.

Військовослужбовці показали учням використання ще й безпілотних літальних апаратів, без яких сьогодення не можна уявити.

На завершення зустрічі воїни запросили бажаючих вступати на навчання й поповнювати лави сміливих і мужніх захисників України.

Ліцеїсти щиро подякували прикордонникам за цікавий урок, побажали і їм здоров’я, миру, спокою та благополуччя. Нехай кордон завжди буде на замку, а лихі люди та вороги, що трапляються на життєвому шляху та на кордоні зникають, як роса на сонці.

Бережіть себе, своїх рідних та Україну!

Кiлькiсть переглядiв: 61