Минуле стукає в наші серця

2020-11-24

/Files/images/_a_molod/a/IMG_20201124_115036.jpg

Голодомор… Скільки страждань у цьому слові. Живучи сучасним життям, нам подекуди важко повною мірою осягнути глибину трагедії, яку пережили наші співвітчизники у минулому столітті, зрозуміти весь масштаб дії зла і злочинів проти людяності: коли розстрілювали за п’ять колосків, виганяли на смерть запухлих від голоду дітей, забирали у селян останнє, доводили їх до відчаю, смерті, коли країну, яка здавна славиться своєю родючою землею і працьовитим народом, перетворили на суцільну братську могилу безвинних жертв штучного голоду... Все це сталося через втілення в життя настанов безбожної, антилюдської ідеології більшовизму і сталінізму. Цей День щорічно відзначається в Україні в четверту суботу листопада.

Український інститут національної пам’яті закликав українців долучитися до кампанії вшанування пам’яті 87 роковин Голодомору в Україні – пам’яті загиблих від штучного голоду, організованого радянською владою в XX столітті.

Національний тиждень поінформованості про Голодомор 1932 – 1933 років розпочався сьогодні 24 листопада і в нашому закладі.

Учителі історії разом із ліцеїстами – старшокласниками переглянули календар віртуальних заходів «Схилімо голови в скорботі!», приурочених цій сумній даті в історії нашого народу, ознайомилися з друкованими спогадами свідків тих подій, творами літератури і мистецтва.

У рамках акції – спомину у вестибюлі закладу була представлена тематична експозиція « Тоді нас міг врятувати хліб, тепер нас врятує пам'ять».

Традиційним скорботним символом дня пам’яті жертв Голодоморів є акція «Запали свічку пам’яті у своєму вікні», яка проводитиметься цьогоріч 28 листопада о 16 годині. Усі бажаючі зможуть долучитися і вшанувати заморених голодом співвітчизників хвилиною мовчання або молитвою.

Вшануймо спільною молитвою пам’ять усіх жертв Голодомору – тих, хто загинув, хто терпів, хто постраждав. І нехай подібна біда на нашій землі ніколи не повториться знову!

"Свіча"

Кiлькiсть переглядiв: 1650