Урок доброти "Гуманне ставлення до тварин"

2021-10-04

/Files/images/0den_vchitelya/SHkolam-proponuyut-provesty-urok-dobroty-pro-gumanne-stavlennya-do-tvaryn-800x445.jpg

Ми щасливі у добрі виростаємо і нашим друзям – тваринкам такого ж бажаємо!

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України спільно з Благодійною організацією «Благодійний фонд «Щаслива лапа» щорічно проводять Всеукраїнський конкурс «Гуманне ставлення до тварин». Його мета — популяризація та пропедевтика гуманного ставлення до тварин у суспільстві, насамперед серед учнівської молоді.

Наші першокласники – ліцеїсти разом із своєю вчителькою Тетяною Романівною вперше долучилися до проведення уроку доброти «Тварини – наші друзі».

4 жовтня відзначається Всесвітній день тварин. Він був запроваджений Міжнародним конгресом прихильників руху за захист природи, що проходив у Флоренції в 1931 році. Це рішення підтримали організації, створені з метою захисту тварин у різних країнах світу.

Ось і наші найменші учні показали своє власне розуміння доброзичливого ставлення до тварин. Разом вони створили колаж про домашніх улюбленців, розглянули буклети про життя тварин, розфарбовували малюнки та за допомогою вирізаних картинок будували житло для собачки. А ще веселі ігри, перегляд уявного фільму про тварин допомогли діткам зрозуміти, що наші маленькі друзі чекають від людей турботи і любові. Головна мета такого уроку - виховувати любов до тварин, повагу до вірності, відданості домашніх улюбленців, почуття відповідальності за приручених тварин, розуміння цінності та недоторканності іншого життя.

Тетяна Романівна наголосила своїм вихованцям, що тварини – наші вірні друзі, вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги і любові. Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя, чекаючи від нас лише уваги. Вони для нас лише друзі в житті, а ми для них є все життя.

урок_доброти.

Кiлькiсть переглядiв: 254