• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Виставка
  • Інфомаційно - пізнавальний інтенсив «Підготовка - запорука успіху: готуємось до ЗНО та ДПА – нові підходи»

Інфомаційно - пізнавальний інтенсив «Підготовка - запорука успіху: готуємось до ЗНО та ДПА – нові підходи»

2022-02-11

/Files/images/_a_molod/1_zsu/0100f6cu-74d3.png

/Files/images/_a_molod/1_zsu/IMG_20220211_182456.jpg Навчальний рік у самому розпалі, а значить - пора починати підготовку до зовнішнього незалежного тестування та ДПА. Як правило, активно готуватися до іспитів старшокласники починають на початку 11 класу, хоча потроху згадувати програму починають ще раніше.

Звичайно, половина успіху дитини на іспиті залежить від школи, в якій вона вчиться, адже саме там вона отримує основні знання. Саме з метою тісної співпраці школи – батьків – учнів у підготовці до випускних іспитів 2021 – 2022 року у закладі проведено інфомаційно - пізнавальний інтенсив «Підготовка - запорука успіху: готуємось до ЗНО та ДПА – нові підходи».

Обговорено питання:

1. Які предмети ЗНО/ДПА вибрати?

2. Як підготуватись до реєстрації?

3. Графік проведення ЗНО.

4. Як батьки можуть допомогти дитині у кращій підготовці.

Микола Дмитрович під час виступу акцентував увагу на тому, що батьки є безпосередніми учасниками навчального процесу і лише злагоджена робота зі школою є частиною успіху їх дітей.

Класний керівник Ольга Іванівна розповіла, що у кожного предмета, який винесено на ЗНО, є своя специфіка. Щоб добре підготуватися, бажано стежити за новинами Центру оцінювання якості освіти і уважно вивчати всі зміни, які щорічно вносяться в процедуру здачі тестів. Адже для того, щоб скласти ЗНО, недостатньо просто знати предмет. Потрібно зрозуміти сам принцип тестової системи і гарненько натренуватися відповідати на питання. Відомо, що випускники, які успішно склали ЗНО, відзначають, що велика частина їх підготовки була присвячена повторенню пройденого матеріалу і роботі з тестовими зошитами.

Обговорили і питання моральної підтримки дитини. Батькам слід заздалегідь налаштовувати дитину на те, що вона все знає і все здасть. Чим менше буде переживати школяр, тим вище його шанси на успіх.

Щоб заповітні бали опинилися в руках і відкрили перед дитиною хороші можливості, потрібно налаштувати її на роботу і мотивувати на успіх. Обов'язково і батьки, і вчителі повинні підтримувати дитину і не залишати її наодинці зі своїми проблемами.

Батькам вручено інформаційні буклети «Пам'ятка про ЗНО 2022».

Кiлькiсть переглядiв: 384