#ВЄдностіСила

2022-01-24

/Files/images/_a_molod/1_zsu/IMG-b217a3895781e1095d665baebc60635f-V.jpg

День Соборності України

#ВЄдностіСила

Соборність, ми вважаєм, - то сім'я!

То Україна, пісня солов'я!

22 січня в Україні відзначають одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити, – День Соборності України. Він символізує собою єдність українських земель. Це одне з найважливіших свят нашої країни, яке підкреслює, що ми всі – це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.

Здобувачі освіти Костринського ліцею разом із представниками органів місцевого самоврядування долучились до відзначення цієї дати. Адже ідея єдності і соборності батьківських земель – так само, як і ідеї незалежності, державного суверенітету, сильної централізованої влади, - є головним змістом і смислом державницької ідеології більшості народів світу. Не став винятком і наш український народ. Усі присутні утворили «Живий ланцюг Соборності».

Також педагоги – класні керівники зі своїми вихованцями провели пізнавальні заходи у своїх класних колективах: патріотичний мікс «Єдина країна – єдиний народ», інформаційний дайджест «Вікіпедія Соборності», флеш – моб «В єднані сила й міць держави!», урок патріотичного драйву «Ми – українці! Живімо й творімо разом, а не поодинці!». Під час занять старшокласники, орієнтуючись в історичному контексті, провели екскурс в минуле і пригадали події 1917-1919 років, які стали одним із важливих етапів державотворення та виховання патріотичних почуттів. Діти не тільки згадували ключові дати, коротко описували події тих часів, але й висловлювали свої думки про ситуацію, яка склалася на той час. Старші школярі розуміють, чому День Соборності настільки важливий. Адже скоро вони стануть виборцями та мають бути відповідальними громадянами, а це поняття передбачає розуміння смислових акцентів, які розставлено у політичних чи будь-яких інших гаслах.

Ліцеїсти також презентували власний меседж для всіх дітей «Сердечко єдності», пропагуючи ідею рівності Заходу і Сходу.

Школярі у цікавій формі знайомилися з основними подіями 1917-1921 років, приділивши увагу таким видатним діячам того часу, як Михайло Грушевський, Володимир Винниченко, Євген Петрушевич. За допомогою методу столітерингу молодші ліцеїсти розповідали про історичні події, які їм запам’яталися, пригадували вже відомі факти.

Уся шкільна родина об’єдналася для створення шкільного «Ланцюжка єднання», який уже традиційно до Дня Соборності України організовується у закладі.

Також у шкільній бібліотеці пройшов експромт – захід «Друзі, єднаймося!» та презентувалася виставка - айстопер «Захід – Схід – одна країна! Це Соборна Україна!»

Ліцеїсти щиро вітають всіх українців з Днем Соборності! Бажають зберігати силу духу, бадьорість і оптимізм. Нехай у кожній родині панує мир і спокій, любов і взаєморозуміння!

Кiлькiсть переглядiв: 226