МАНДРУЙМО РАЗОМ УКРАЇНОЮ

2021-06-05

/Files/images/delfnary/IMG_20210605_154915.jpg

Подорож - карусель вражень

«МАНДРУЙМО РАЗОМ УКРАЇНОЮ!»

/Files/images/delfnary/IMG_20210605_180322.jpgМи живемо в дивовижно гарній країні! В Україні безліч чудових місць, якими можна милуватися, захоплюватися, дивуватися незвичайними творіннями природи та досліджувати історичні пам’ятки.

/Files/images/delfnary/IMG_20210605_154739.jpgГарною традицією нашого ліцею є організація різних пізнавальних екскурсій, туристичних походів для школярів закладу. Хоча сьогодення і внесло свої корективи: довгий час діти не могли мандрувати, дотримуючись норм карантину. Але у ці літні дні група ліцеїстів знову вирушила в подорож.

За сприяння голови Костринської сільської ради дирекція закладу для обдарованих дітей ліцею організувала поїздку визначними місцями Львівщини.

/Files/images/delfnary/IMG_20210605_121829.jpgСпочатку всі вирушили до дельфінарію міста Трускавець. Розважально-оздоровчий комплекс з дельфінами «Оскар» у мальовничому курорті Трускавець – справжня родзинка міста і єдиний заклад такого типу у Західній Україні. Відомо, що дельфіни – прекрасні тварини, які несуть позитив, вони відкриті до спілкування, здатні знімати стреси та нервові напруження. Їх вважають найрозумнішими, найчуйнішими та найкомунікабельнішими створіннями.

/Files/images/delfnary/IMG-4f71d41b228ee46e0294aa6cc28553dd-V.jpg Віднедавна курорт Трускавець став домівкою для цих морських жителів. І хоча цього дня місто зустріло нас дощем, але враження від зустрічі з дельфінами та історичними шедеврами містечка залишились незабутніми!

/Files/images/delfnary/IMG_20210605_180427.jpgПід час сеансу діти змогли насолодитись виступами морських тварин, помилуватися їх грацією і майстерністю. Феєричне шоу з морськими жителями, доступне спілкування зі ссавцями, фото з ними нікого не залишили байдужим. Також школярі змогли почути, що дельфінарій – це й лікувально-реабілітаційний центр західного регіону: тут можна пройти курс дельфінотерапії.

Школярі також пройшлися вуличками міста, оглянули історичні пам’ятки, дізнались, що місто Трускавець — затишна й екологічно чиста зона. Воно славиться мінеральними водами з 14 джерел, своїми санаторіями.

/Files/images/delfnary/IMG_20210605_132046.jpgНаступною зупинкою наших мандрівників Львівщиною цього дня став зоопарк «Лімпопо», що розташувався у смт. Меденичі. Цей зоологічний парк – найбільший із зоопарків Західної України. Тут проживають понад 500 тварин — представників різноманітних видів фауни з різних континентів світу, в тому числі з Південної Америки й Австралії. Названий він за аналогією з другою за величиною африканською Крокодиловою річкою Лімпо́по. Хоча якраз крокодилів у зоопарку діти не побачили.

/Files/images/delfnary/IMG_20210605_135903.jpgСправжньою несподіванкою стала зустріч з екзотичними звірями. Здивувала величезна кількість мавп. Було цікаво спостерігати за їх галасливою поведінкою. Діти захоплювалися граційною ходою білого тигра та пантери, милувалися павичами та чубатими журавлями. Спілкування з живою природою завжди приносить насолоду, привчає дивитися на « братів наших менших» добрими очима, виховувати в собі почуття милосердя, доброти.

/Files/images/delfnary/IMG_20210605_181115.jpgА фінальним етапом мандрівки стала поїздка у село Нагуєвичі – у Державний історико-культурний заповідник, створений 10 березня 1994 року на батьківщині Івана Франка. Це і літературно-меморіальний будинок - музей І. Франка, і популярний український скансен, створений на території родинного маєтку Франків, який сьогодні діє, як креативний майданчик для збереження історичної пам’яті Великого Каменяра, розвитку української культури. Ліцеїсти змогли ознайомитися з музейними експонатами, відвідати музей-садибу батьків І. Франка, яка відтворена за етнографічним нарисом письменника «Моя вітцівська хата» ще у 1981 році. До садиби входять хата, кузня Якова Франка – батька письменника, стодола, криниця, пасіка та незрівняний яблуневий сад./Files/images/delfnary/IMG_20210605_180736.jpg

Діти пригадували вже відомі факти про геніального українця, цікавилися давніми речами й будівлями, адже рідному селу Іван Франко присвятив і чимало наукових праць, присвячених різним періодам його історії – від знахідок неоліту до народних звичаїв часів свого дитинства.

/Files/images/delfnary/IMG_20210605_134946.jpgЗ новими враженнями й знаннями, з чудовим настроєм ліцеїсти повернулися додому. Такі екскурсії - це цікаві веселі пригоди – спогади, згадка про які, разом зі світлинами, залишаться на все життя. Адже це й чудова можливість дізнатися багато нового і цікавого про міста країни, в якій ми живемо. Це — спілкування з друзями в невимушеній обстановці, коли є можливість проявити самостійність далеко від дому, батьків, подивитися, як живуть люди в інших містах і куточках нашої Батьківщини. Наші мандрівники дають посил: «Приїжджайте, бо тут, у нас на Україні, цікаво!»

Кiлькiсть переглядiв: 443