Шкільне родинне сонцеколо "Єднаймося у спільному пориві, щоб всі були здорові та щасливі!"

2021-06-09

/Files/images/sontsekolo/FB_IMG_1622653624665.jpg

Закінчення навчального року у нашому ліцеї – це завжди традиційні шкільні свята: прощання з Буквариком та початковою школою і, звісно ж, Свято останнього дзвоника. І кожного року шкільна спільнота разом з батьками готуються й з хвилюванням очікують їх.

Відомо, що перший клас - це завжди випробування для батьків і для дітей. Тому завершення навчання за «Букварем» сприймається як перша шкільна перемога. Малюки стають вже самостійними і відкривають для себе нові способи пізнання навколишнього світу! Зокрема, виявляється: багато нового можна дізнатися не лише через інтернет-ресурси і телебачення, але й через читання книг. Саме перша вчителька показує першокласникам, що книга – це невичерпне джерело знань, змотивує дітей до читання. Найпершим і вірним помічником у цій нагоді став «Буквар». Тому завершення букварного періоду і в житті дитини, і в житті батьків - справжнє свято. Це перша, хоч і маленька, перемога! Друга перемога - мотиваційна оцінка дитиною своїх зусиль: я це зробив! – а значить, і наступний етап зможу подолати. Класовод Любов Іванівна підготувала для першачків чудове свято з елементами театралізації, персонажами якої стали Незнайко, «Букварик» і «Читанка». А веселий танок з Буквариком став прощальним для дітей. Школярі висловили подяку усім, хто доклав сили в опануванні навичками читання: вчителю, книзі, людству, яке створило такий могутній засіб.

Свято прощання з початковою школою пройшло як віртуальна мандрівка Країною Дитинства у чарівному поїзді. Пройшов час, діти завершили навчання у початковій школі. І такий чудовий день провів невидиму межу між дитинством та юністю. Чотири роки разом із класоводом Марією Іванівною піднімались маленькі ліцеїсти сходинками Країни Знань вище і вище. Учились читати, писати, рахувати, дружити. А сьогодні на святі разом згадали, якими були ці чотири роки. Казковий астролог допоміг дітям здійснити мандрівку у минуле. Святкову атмосферу свята доповнили веселі фрагменти шкільного життя – перегляд сторінок класного журналу «Єралаш». Четвертокласники приймали вітання від батьків, вихователів ГПД. І, прощаючись із початковою школою, запевнили: свої знання і вміння розвиватимуть і вдосконалюватимуть надалі, виростуть гідними людьми.

І ось літній ранок розпочався на шкільному подвір’ї незвичним дійством – створенням шкільного шедевру – спільної картини життя ліцею. Гаслом цього чудового дня стали слова: «Давайте разом намалюємо найкращу картину. І назва її буде «Рік 2021 ».

Останній дзвоник - це символ закінчення навчання, це веселе і сумне свято одночасно. Начебто зовсім недавно діти боязко і невпевнено увійшли в перший клас і все було попереду: перша вчителька, перший дзвінок, перше прочитане слово, перші радощі й прикрощі. А незабаром продзвенить Останній дзвінок і відійдуть у минуле довгоочікувані дзвінки на перерви, щоденники, ігри на подвір’ї. Для випускників як стрічка кіно, закінчилися безтурботні шкільні роки, що подарували багато приємного, зробили розумнішими.

Усіх ліцеїстів, батьків, гостей свята зустрічав талановитий Художник, який і допоміг створити унікальний шкільний шедевр: «Рік цей дві тисячі двадцять один підготував нам сюрпризів міх не один. І був між ними – як би то сказати – сюрприз, що називався карантин. Хоч ми і дистанційно працювали, граніт науки гризли, як могли. А карантин закінчиться. Ми знали! І ось на свято разом з друзями прийшли».

Цьогоріч до свята кожен класний колектив готував малюнки – побажання на тему «Моя школа – найкраща, тому, що…» або розповідь про вчителів, які заслуговують на подяку у цей непростий навчальний рік #ДякуюВчителю. Саме спільні класні роботи й доповнили картину. Також учнівська спільнота підготувала сюрприз для випускників: висловлювали слова вітання за буквами алфавіту й вітали винуватців свята та друзів квітами, сердечками, стрічками, повітряними кульками.

Учні молодших класів привітали присутніх переспівом фрагментів веселих пісень із мультфільмів.

Щирі слова подяки від випускників прозвучали для всіх педагогів. Діти дякували за невтомну працю і щиру любов, бажали миру і добра.

А веселий дзвоник прозвучав прощальним акордом для випускників, й інших дітей у літо покликав веселий його передзвін.

Бажаємо всім ліцеїстам:

Ви дорослі, красиві, натхненні, кращі з кращих на цілій землі.

Не тримайте синицю у жмені, хай вас кличуть у даль журавлі.

Ви до мрій своїх линьте крилато, не спиняйтеся, щоб не було...

Хай удачі в вас буде багато і людське зігріває тепло.

А життя – це робота і диво.

В нім печалі і радощі є.

Йдіть упевнено, вперто, сміливо,

Вибирайте найкраще, своє!

Фотоогляд
/Files/images/sontsekolo/IMG_20210531_105007.jpg/Files/images/sontsekolo/IMG_20210531_113446.jpg
/Files/images/sontsekolo/FB_IMG_1623829214618.jpg/Files/images/sontsekolo/FB_IMG_1623829228466.jpg
/Files/images/sontsekolo/FB_IMG_1623829255315.jpg/Files/images/sontsekolo/FB_IMG_1623829193237.jpg
/Files/images/sontsekolo/FB_IMG_1623829243401.jpg/Files/images/sontsekolo/FB_IMG_1623829179067.jpg
/Files/images/sontsekolo/IMG_20210531_214554.jpg/Files/images/sontsekolo/FB_IMG_1622653631647.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 262