Всеукраїнський конкурс «Безпечний інтернет»

2018-10-08

/Files/images/2-24.jpg

У стрімкому ХХІ сторіччі Інтернет є невід'ємною частиною сучасного життя. Наші діти - діти з покоління Інтернету. Ще якихось сто років тому людство не знало про «всесвітню павутину» і легко обходилося без неї. З розвитком комп’ютерів все стало дуже швидко змінюватися. Тепер це не просто система комп’ютерних мереж, де зберігається неймовірна кількість різної інформації. Це цілий віртуальний світ.

Інтернет використовується майже у всіх сферах діяльності людини. Це і освіта, і космічна сфера, і транспортна система. Поява інтернету дозволила полегшити наше життя. Інтернет спростив життя інвалідів або людей з зовнішніми недоліками.

Але, не дивлячись на розглянуті плюси «всесвітньої павутини» існує також цілий ряд недоліків. Комп’ютери останнім часом все більше притягують до себе молоде покоління, а це загрожує здоров’ю людини в подальшому. Надмірне захоплення інтернетом не дає людині можливості жити звичайним життям. Тому освітній проект «На урок» у вересні запропонував всім, хто користується інтернетом, взяти участь у Всеукраїнському конкурсі «Безпечний інтернет». Головна мета — нагадати про необхідність інформування учнів про небезпеки, з якими вони можуть зіткнутися в інтернеті, допомогти школярам засвоїти правила поведінки в мережі, актуалізувати та закріпити знання про безпеку в онлайні, отримані раніше.

З ініціативи педагога – організатора Мастяк Т.Ю. й учні нашого закладу долучилися до участі у цьому конкурсі. П'ятнадцять учасників з дозволу батьків змогли під час виконання завдань сформувати інформаційну грамотність, яка рятуватиме їх від неприємностей, що можуть очікувати в інтернеті. В основу завдань була покладена не шкільна програма з інформатики, а цікаві та важливі питання, з якими стикається кожна дитина, коли користується комп'ютером, планшетом, смартфоном та виходить в Інтернет. Кожен учасник в залежності від кількості набраних балів отримав нагороду. А додатковими призами стали плакат «Гаряча лінія та допомога дітям», плакат-пам'ятка «Безпечний інтернет».

Всі ми чудово розуміємо: Інтернет пробрався в усі сфери. Цей дивовижний винахід здатний зробити життя кращим і цікавішим, АЛЕ лише у випадку, якщо використовувати його з розумом і не замінювати ним справжнє життя. Адже цікавішого за реальне життя: справжні обійми, ласкаву посмішку мами, радість від співу пташок - ще нічого не вигадали!

Кiлькiсть переглядiв: 1445